Ισπανία: Ένατη ημέρα συγκρούσεων στους δρόμους του Cádiz

Η επ’ αόριστον απεργία των εργατών στον κλάδο της μεταλλουργίας στο Cádiz συνεχίζεται για ένατη μέρα με νέες συγκρούσεις μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών στη γειτονιά San Pedro του Puerto Real.

Η αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει τους διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί με σύνθημα «Αγωνιστείτε για τα δικαιώματά σας» και σύμφωνα την Ισπανική Τηλεόραση, TVE, χρησιμοποιεί λαστιχένιες σφαίρες και δακρυγόνα.

Βασικά αιτήματα των εργατών είναι η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης του κλάδου του μετάλλου και αύξηση του μισθού τους που να απαντά στα νέα δεδομένα της ακρίβειας.

Συνδικάτα και εργοδοσία διαπραγματεύονται με τη μεσολάβηση της Αυτόνομης Κοινότητας της Ανδαλουσίας για τέταρτη φορά σήμερα στη Σεβίλλη, ενώ η ατμόσφαιρα στο Cádiz, μια από τις περιοχές με τον υψηλότερο δείκτη φτώχιας και ανεργίας στην Ισπανία, είναι τεταμένη καθώς και τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν βίαια επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών.

Αντιπαράθεση στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την παρουσία τεθωρακισμένων οχημάτων της Αστυνομίας στο Cádiz

Το κόμμα Unidas Podemos έχει ζητήσει εξηγήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών για την παρουσία τεθωρακισμένου οχήματος από τη Μονάδα Παρέμβασης της Αστυνομίας (UIP) ενόψει των διαμαρτυριών των εργαζομένων στον τομέα μεταλλουργίας στο Cádiz.

Η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας, Yolanda Díaz, εξέφρασε τη δυσφορία της για τη χρήση αυτού του μέσου, ενώ κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Fernando Grande-Marlasca, για να ζητήσει την απόσυρσή του. Η Díaz τόνισε ότι οι διαδηλωτές «δεν είναι εγκληματίες», αλλά «υπερασπίζονται τα νόμιμα τα δικαιώματά τους». «Μιλάμε για θεμελιώδη δικαιώματα», επέμεινε

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος