Ισπανία: Οι άντρες ενώνουν την φωνή τους ενάντια στην βία κατά των γυναικών

Γνωρίζοντας ότι η εξάλειψη της έμφυλης βίας περιλαμβάνει και την εξάλειψη πολλών από τις συμπεριφορές τους, περισσότεροι από είκοσι άνδρες διαφορετικών προφίλ με αφορμή την 25 Νοεμβρίου-Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, προειδοποιήσαν τους νέους, και τους όχι τόσο νέους, για την επείγουσα ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλουν τέλος στη «φαλλοκρατική και σεξιστική» συμπεριφορά κατά των γυναικών.

Με το σκεπτικό ότι η επίτευξη μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τη σεξιστική βία είναι μια χίμαιρα χωρίς τη συμμετοχή των ανδρών, χωρίς την συνειδητοποίηση και την αλλαγή των προτύπων ανδρισμού και αρρενωπότητάς που έχουν κληρονομήσει από τα βάθη της ιστορίας, σημαντικές προσωπικότητες της ισπανικής κοινωνίας, ανάμεσά τους, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες, Luis Garcia Montero κι ο γνωστός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, ένωσαν την φωνή τους για να καλέσουν τους άνδρες να πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν την αναγκαία για την ανθρωπότητα αλλαγή.

«Στους νεότερους, θα πρότεινα η πρώτη τους επαφή με το σεξ και με την ευχαρίστηση των αισθήσεων να ΜΗΝ είναι μέσω πορνό. Η πραγματικότητα της σχέσης μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας ακολουθεί άλλους δρόμους αμοιβαιότητας και σεβασμού», τόνισε ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ (Pedro Almodóvar).

Επίσης, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο πρώην πρόεδρος Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Ζαπατέρο, συμπράττοντας στην διεκδίκηση υπεράσπισης των φεμινιστικών αξιών, σε εκδήλωση του κόμματος τους για αυτήν την ημέρα τόνισαν ότι : «Η φεμινιστική υπόθεση είναι πάνω από όλα υπόθεση δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ρεπορτάζ: Φούλη Ζαβιτσάνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος