Μαδρίτη — Ανταπόκριση Δώρα Μακρή
«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ισχυρά δεδομένα που να συνιστούν τη χορήγηση τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό». Με την πρόταση αυτή της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας της Ισπανίας ολοκληρώνεται η ευρεία συζήτηση του τελευταίου διαστήματος για την γενικευμένη χορήγηση στον πληθυσμό μίας τρίτης δόσης εμβολίου.
Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την χορήγηση τρίτης δόσης μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού: Σε ασθενείς σε «κατάσταση σοβαρής ανοσοκαταστολής», σε άτομα με μεταμοσχεύσεις οργάνων, λήπτες αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων και άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία με φάρμακα κατά του καρκίνου.
Στο μεταξύ, η πορεία των εμβολιασμών συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και η Ισπανία είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο με βάση τα δημογραφικά της στοιχεία στην ταχύτητα των εμβολιασμών. Συγκεκριμένα το 77,7% (36,9 εκ.) του πληθυσμού έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση εμβολίου και το 72,5% (34,4 εκ.) έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος