Ισπανία: Ο Βασιλιάς προεδρεύει της παράδοσης αξιωμάτων στους νέους δικαστές

Ο Βασιλιάς Φελίπε ΣΤ’ ταξιδεύει στη Βαρκελώνη  για να προεδρεύσει, όπως συνηθίζεται, της παράδοσης των αξιωμάτων στους 160 δικαστές της 72ης προαγωγής, σε μια εκδήλωση που παρευρίσκεται η δικαστική ηγεσία.

Για άλλη μια χρονιά, ο βασιλιάς θα αφιερώσει σήμερα ομιλία στους νέους δικαστές, ενώ συνεχίζεται ο αποκλεισμός για την ανανέωση του Γενικού Συμβουλίου της Δικαιοσύνης, στον οποίο προστίθεται η αυξανόμενη αναταραχή στη δικαστική ηγεσία λόγω των επιθέσεων σε ανακριτές που εμπλέκονται άμεσα σε συναφείς υποθέσεις με τις διαδικασίες που επηρεάζουν τη διαπραγμάτευση του νόμου περί αμνηστίας.

Εκτός από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Francisco Marín, και τα μέλη του κυβερνητικού του επιμελητηρίου, παρίστανται στην παράδοση των αξιωμάτων, οι πρόεδροι του Εθνικού Δικαστηρίου και των ανώτερων δικαστηρίων σε μια αίθουσα  που θα μοιραστούν με τον Υπουργό της Προεδρίας και της Δικαιοσύνης, Félix Bolaños.

Εκ μέρους της Generalitat, στην τελετή θα παραστεί η υπουργός Δικαιοσύνης, Gemma Ubasart, η οποία θα συνοδεύεται επίσης από τον δήμαρχο της Βαρκελώνης, Jaume Collboni, καθώς και τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στην Καταλονία, Carlos Prieto.

Από τους 160 δικαστές που λαμβάνουν σήμερα τα αξιώματά τους, οι 119 είναι γυναίκες και οι 41 άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 28 έτη, οι οποίοι χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να προετοιμαστούν ώστε να έχουν πρόσβαση στη δικαστική σταδιοδρομία.

Το απόγευμα, ο Felipe VI, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Letizia, θα προεδρεύσει των εγκαινίων των νέων κεντρικών γραφείων της Καταλανικής πολυεθνικής εταιρείας αρωμάτων Puig στο L’Hospitalet de Llobregat (Βαρκελώνη).

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος