Ισπανία: «Μπορεί να μετατραπεί σε κόμβο φυσικού αερίου για την Ευρώπη», είπε ο Πέδρο Σάντσεθ

Array

Η Ισπανία έχει την ικανότητα να γίνει κόμβος φυσικού αερίου για την Ευρώπη και έτσι να βοηθήσει τις περιφερειακές προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ την Τετάρτη (27/7) σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Η Ισπανία είναι έτοιμη να εντείνει τα μέτρα αλληλεγγύης της», είπε ο Σάντσεθ και επεσήμανε ότι το 20% του υγροποιημένου φυσικού αερίου που εισήγαγε η Ισπανία επανεξήχθη τον Ιούνιο σε άλλες χώρες της ΕΕ, αναφέρει το Reuters.

Στη διάσκεψη, ο Μοραβιέτσκι αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίθεση στην Οδησσό, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη Ρωσία, ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία από την Κωνσταντινούπολη, η οποία επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από αυτήν την πόλη, σύμφωνα με το Tanjug.

Η Ρωσία, η Ουκρανία, τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία την περασμένη εβδομάδα για να εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πλοίων που εισέρχονται και εξέρχονται από τρία ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, τα οποία η Ρωσία έχει αποκλείσει από την έναρξη της επίθεσής της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Πήγη: ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος