Ισπανία: Κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 26 Ιουνίου

Την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 26 Ιουνίου αποφάσισε σήμερα το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Ισπανία.

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου έρχεται να επιβεβαιώσει ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ ο οποίος είχε ενημερώσει σχετικά.

Η μάσκα θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους καθώς επίσης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε χώρους όπου δεν τηρείται η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου. Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα ήταν υποχρεωτική στην Ισπανία σχεδόν από τις αρχές της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Στην απόφαση αυτή προχώρησε η ισπανική κυβέρνηση καθώς το 50% του ισπανικού πληθυσμού ( περίπου 24 εκατομμύρια) έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση εμβολίου κατά του COVID-19 ενώ περίπου το 32% ( 15 εκατ.) έχει λάβει και τις δύο δόσεις. Συνολικά έχουν χορηγηθεί 37 εκατ. δόσεις εμβολίου.

Εντωμεταξύ τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο δείκτης κρουσμάτων ανέρχεται σε 92 κρούσματα / 100.000 πληθυσμού ενώ τις τελευταίες 7 ημέρες ο δείκτης βρίσκεται στα 43 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Ανταπόκριση-Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος