Ισπανία: Καταφθάνουν σήμερα οι Τρεις Μάγοι με τα δώρα για τα παιδιά

Στην Ισπανία δεν υπάρχει Αη Βασίλης που φέρνει δώρα στα παιδιά. Παρότι τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί ο Παπά Νοέλ, ως γνήσια αντιγραφή του Σάντα Κλάους εντούτοις για τα παιδιά στην Ισπανία οι πιο σπουδαίοι απ όλους είναι οι Τρεις Μάγοι, που φέρνουν τα πραγματικά δώρα των Χριστουγέννων.

Los Reyes Magos λοιπόν, καταφθάνουν κάθε χρόνο στις 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Φώτων και σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ισπανίας γίνονται παρελάσεις με άρματα ( ακόμα και καμήλες πολλές φορές) τα οποία μεταφέρουν τρεις βασιλιάδες μάγους που από το άρμα τους ρίχνουν καραμέλες στα παιδιά, αφού πρώτα έχουν περάσει από τα σπίτια τους και έχουν αφήσει τα δώρα.

Από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ σήμερα σε ολόκληρη την Ισπανία αυτές οι παρελάσεις με τα άρματα θα γίνουν κανονικά και χιλιάδες παιδιά κυρίως σχολικής και προσχολικής ηλικίας θα παρακολουθήσουν τους μεταμφιεσμένους μάγους. Στη Μαδρίτη, την Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, την Βαλένθια ή την Σεβίλλη γίνονται οι πλέον εντυπωσιακές παρελάσεις.

Λόγω της πανδημίας όμως σε όλες τις παρελάσεις έχουν υιοθετηθεί ειδικά μέτρα προστασίας: οι μάγοι βασιλιάδες θα φορούν μάσκες για να δίνουν το πραγματικό παράδειγμα και στις περισσότερες πρωτεύουσες δεν θα πετούν καραμέλες για να αποφευχθούν οι συνωστισμοί των παιδιών και θα γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί η απόσταση ασφαλείας. Για εφέτος η συνήθης διαδρομή των αρμάτων έχει μειωθεί σημαντικά, έχουν προβλεφθεί από κάθε δήμο θέσεις καθισμάτων για γονείς και παιδιά και είναι χαρακτηριστικό ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες τα εισιτήρια για τα καθίσματα είχαν εξαντληθεί.

Τα παιδιά επίσης θα πρέπει να φορούν μάσκα από την ηλικία των έξι ετών και άνω. Οι παρελάσεις θα μεταδοθούν από τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές τηλεοράσεις, καθώς και από ιστοσελίδες των δήμων και τα κοινωνικά δίκτυα. Αν και το κύμα κακοκαιρίας που ήδη πλήττει την Ισπανία προβλέπει σφοδρές καταιγίδες εντούτοις με τα παιδιά δεν παίζει κανείς και όλοι θα είναι παρόντες.

Επιπλέον από τα 3,3 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-11 ετών το ένα εκατομμύριο έχει ήδη εμβολιαστεί με το παιδιατρικό εμβόλιο της Pfizer.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή, Μαδρίτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος