Σοκ στην Ισπανία: Εντοπίστηκε η σορός 6χρονης στη θάλασσα – Είχε απαχθεί από τον πατέρα της (video)

Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν κατά της ενδοοικογενειακής βίας στην Ισπανία, καθώς εντοπίστηκε το νεκρό σώμα εξάχρονου κοριτσιού, που είχε απαχθεί από τον πατέρα του. Ισπανοί διασώστες ερευνούν από χθες τα νερά στις ακτές της Τενερίφης αναζητώντας νήπιο ενός έτους μετά την ανάσυρση του πτώματος του εξάχρονου κοριτσιού -που είναι αδελφή της- και αγνοείται.

Ο πατέρας τους, ο Τόμας Γ., είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της 6χρονης Ολίβιας και της ενός έτους Άννας. Τα δύο κορίτσια θεωρούνται αγνοούμενα από τα τέλη Απριλίου σε αυτό το νησί του αρχιπελάγους των Καναρίων ύστερα από την αποστολή ενός τελευταίου αποχαιρετιστήριου μηνύματος από τον πατέρα τους, ο οποίος επίσης εξαφανίστηκε, προς τη μητέρα τους με την οποία είχε χωρίσει, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής.

Το πτώμα του 6χρονου κοριτσιού, που οι αρχές θεωρούν πολύ πιθανόν να είναι της Ολίβιας, εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε να πλέει άδεια η βάρκα του πατέρα της.

«Το πτώμα είναι σε βάθος 1.000 μέτρων μέσα σε έναν αθλητικό σάκο δεμένο με άγκυρα. Δίπλα τους βρέθηκε ένας ακόμα άδειος αθλητικός σάκος», ανέφερε ανακοίνωση δικαστηρίου.

«Εν αναμονή περισσότερων ιατροδικαστικών αποδεικτικών στοιχείων, (το πτώμα) θα μπορούσε σχεδόν με βεβαιότητα να ανήκει στην Ολίβια Γ.», ανέφερε το δικαστήριο.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Δεν μπορώ καν να φανταστώ τον πόνο της μητέρας της μικρής Άννας και της μικρής Ολίβιας, που εξαφανίστηκαν στην Τενερίφη, με τα τρομερά νέα που μόλις ακούσαμε».

Στην Ισπανία 39 ανήλικα δολοφονήθηκαν από τον πατέρα ή τον σύντροφο, νυν ή πρώην, της μητέρας τους από το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης για τα εγκλήματα με βάση το φύλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος