Ισπανία: Διαζύγιο για την αδελφή του βασιλιά ινφάντα Κριστίνα

Σε διαζύγιο  οδηγούνται τελικά η αδελφή του βασιλιά Φελίπε, ινφάντα Κριστίνα και ο σύζυγός της Ινιάκι Ουνρνταγκαρίν, σύμφωνα με κοινή γραπτή ανακοίνωσή τους.

Το ζεύγος Κριστίνας και Ινιάκι γνωρίστηκε το 1996 και παντρεύτηκε ένα χρόνο αργότερα στη Βαρκελώνη. Απέκτησαν 4 παιδιά και η ζωή τους άλλαξε αίφνης μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Noos στο οποίο βρισκόταν εμπλεκόμενος ο Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, πρώην παίκτης χάντμπολ στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Τον Ιούνιο του 2018 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας καταδίκασε τον Ουρνταγκαρίν σε φυλάκιση 5 ετών και 10 μηνών. Η οικογένειά του με αφορμή το σκάνδαλο μετακόμισε στην Γενεύη όπου διαμένει μέχρι σήμερα ενώ ο Ινιάκι εξέτιε την ποινή του στη Χώρα των Βάσκων. Η ινφάντα Κριστίνα παρότι κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση εντούτοις το δικαστήριο θεώρησε ότι δεν υπήρξε ανάμειξή της στο σκάνδαλο και μετά την απαλλαγή της μετακόμισε στη Γενεύη.

Από το περασμένο καλοκαίρι, ο Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, έχοντας εκτίσει σημαντικό μέρος της ποινής του, του επετράπη να συνεχίσει από το σπίτι του και παράλληλα να εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο της Βιτόρια όμως έπρεπε να παρουσιάζεται στην αστυνομία κάθε εβδομάδα και επίσης δεν του επιτρεπόταν να ταξιδέψει εκτός της χώρας.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του ιδρύματος Noos, στο οποίο ήταν υπεύθυνος ο γαμπρός του Ισπανού μονάρχη και αφορούσε σε παράνομη χρηματοδότηση του ιδρύματος αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο βασιλιάς Φελίπε απομάκρυνε το ζεύγος από το παλάτι και αφαίρεσε τον τίτλο του “Δούκα της Πάλμας” από τον Ινιάκι Ουρνταγκαρίν.

Όμως οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον ισπανικό τύπο με τον Ουρνταγκαρίν να βρίσκεται στη νότια Γαλλία συνοδευόμενος από μία γυναίκα σε τρυφερά στιγμιότυπα, οδήγησε την ινφάντα Κριστίνα στην απόφαση για τον χωρισμό τους.

Η ανακοίνωσή τους εστάλη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο EFE και αναφέρει τα εξής : «Με κοινή συμφωνία, αποφασίσαμε να τερματίσουμε τη σχέση του γάμου μας. Η δέσμευση για τα παιδιά μας παραμένει άθικτη. Δεδομένου ότι είναι μια ιδιωτική απόφαση, ζητάμε τον μέγιστο σεβασμό από όλους τους γύρω μας. Cristina de Borbón και Iñaki Urdangarin».

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή, Μαδρίτη

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος