Ισπανία: Ανάκληση της επ’ αόριστον εθνικής απεργίας στον τομέα των μεταφορών 

Οι μεταφορείς στην Ισπανία αυτοαπασχολούμενοι και μη που συνασπίστηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα για την Άμυνα των Μεταφορών αποφάσισαν χθες το βράδυ να ματαιώσουν την επ’ αόριστον απεργία που είχαν προκηρύξει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε μια σύντομη δήλωση που μεταδόθηκε στα δίκτυα μετά τις εννέα το βράδυ, η Πλατφόρμα διαβεβαίωσε ότι «η απεργία των εθνικών μεταφορών ακυρώνεται».

Προηγήθηκε ώρες πριν δήλωση του προέδρου της πλατφόρμας Manuel Hernández, που κατέιγγηλε ως ψευδείς τις ειδήσεις που έκαναν λόγο για ακύρωση. Όμως στην δήλωση που εκδόθηκε χτες βράδυ η Πλατφόρμα ανέφερε ότι «τις επόμενες ώρες» θα δώσει «τις αντίστοιχες δηλώσεις και εξηγήσεις».

Ήταν η δεύτερη φορά που ο συνασπισμός των μεταφορέων οδηγείτο σε απεργία διαρκείας. Η πρώτη φορά ήταν τον Μάρτιο του 2022, όταν – παρότι δεν είχε την υποστήριξη των εργοδοτικών ενώσεων που συγκεντρώνουν τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου – προώθησε μια εικοσαήμερη διαμαρτυρία που έθεσε υπό έλεγχο την αλυσίδα διανομής της χώρας.

Στις 5 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις των αγροτών καλώντας σε μια επ’ αόριστον εθνική απεργία που θα ξεκινήσει εκείνο το Σάββατο.

Το κάλεσμα αυτό ζητήθηκε να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ήταν ανοιχτό σε όλα τα κινήματα και τους κλάδους που το έκριναν σκόπιμο, όπως υποδείκνυε τότε η πλατφόρμα της σύγκλησης, η οποία ζητούσε επίσης τη στήριξη και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.

Την ίδια μέρα της εξαγγελίας, ο υπουργός Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας, Όσκαρ Πουέντε, δήλωσε ότι οποιαδήποτε απεργία που είχε πραγματοποιηθεί εκείνη την εποχή στον τομέα των μεταφορών ήταν «εντελώς αδικαιολόγητη».

Η Ισπανική Συνομοσπονδία Εμπορευματικών Μεταφορών (CETM) επέμεινε στη συνέχιση της υποστήριξης του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Μεταφορών και Κινητικότητας «για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απειλούν τον τομέα» των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος