Ιρανικό πλοίο και το πλήρωμά του που κρατούνταν από τις ΗΠΑ θα επιστρέψουν στο Ιράν

Το ιρανικό πλοίο Touska που είχε κατασχεθεί από τις ΗΠΑ, αφότου προσπάθησε να παραβιάσει τον αμερικανικό αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ, μεταφέρθηκε στο Πακιστάν για επαναπατρισμό στο Ιράν, μαζί με το πλήρωμά του, δήλωσε εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, CENTCOM στο ABC News.

«Σήμερα, οι αμερικανικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν τη μεταφορά των 22 μελών του πληρώματος του M/V Touska στο Πακιστάν, για επαναπατρισμό», δήλωσε ο πλοίαρχος Tim Hawkins. «Άλλοι έξι είχαν ήδη μεταφερθεί σε μια γειτονική χώρα για επαναπατρισμό την περασμένη εβδομάδα».

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ταυτοποίησαν τους έξι ως μέλη των οικογενειών ορισμένων μελών του πληρώματος.

«Η κυριότητα του Touska μεταβιβάζεται επί του παρόντος πίσω στον αρχικό ιδιοκτήτη του, αφού το πλοίο παρεμποδίστηκε και κατασχέθηκε όταν προσπάθησε να παραβιάσει τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά του Ιράν τον περασμένο μήνα», δήλωσε ο Χόκινς.

Όταν το πλήρωμα του Touska αγνόησε τις προειδοποιήσεις που του έκαναν για έξι ώρες τα αμερικανικά πλοία στις 19 Απριλίου, ένα αντιτορπιλικό πυροβόλησε αρκετές φορές προς το μηχανοστάσιο του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δήλωσε ο στρατηγός Νταν Κέιν, πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο στις 24 Απριλίου. Αργότερα, το πλοίο επιβιβάστηκαν Αμερικανοί πεζοναύτες, οι οποίοι το κατάσχεσαν.

Translated with DeepL.com (free version)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος