Ιράν: Το Ισραήλ δείχνουν οι προκαταρκτικές έρευνες για την επίθεση στο Ισφαχάν

Ο πρεσβευτής του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε ότι «οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι το Ισραήλ ευθύνεται για την επίθεση με drone στο Ισφαχάν».

Ο πρεσβευτής του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε ότι «οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι το Ισραήλ ευθύνεται για την επίθεση με drone στο Ισφαχάν».

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων “Mehr” μετέδωσε ότι “τα drone που επιτέθηκαν στο συγκρότημα εργαστηρίων του ιρανικού Υπουργείου Άμυνας στο Ισφαχάν, μαζί με εκρηκτικά, εισήλθαν στο Ιράν με τη συμμετοχή και την καθοδήγηση των κουρδικών αντεπαναστατικών ομάδων που σταθμεύουν στο την περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι αυτές οι ομάδες τα έφεραν από τους δύσκολους δρόμους στα βορειοδυτικά της χώρας και τα παρέδωσαν σε ειδικευμένα άτομα, σε μια συνοριακή πόλη, με εντολή του ξένου μηχανισμού ασφαλείας. Προηγουμένως είχαν παραλάβει τμήματα μικρών αεροπλάνων και εκρηκτικών υλών. Τα εξαρτήματα και τα εκρηκτικά συγκεντρώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε ένα συνεργείο εξοπλισμένο από εκπαιδευμένες δυνάμεις.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος