Ιράν: Μεγάλη πυρκαγιά σε διυλιστήριο από διαρροή αερίου

Στις φλόγες τυλίχθηκε διυλιστήριο πετρελαίου στη νότια Τεχεράνη όταν τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή ενός αγωγού αερίου το βράδυ της Τετάρτης 2/6, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της ιρανικής πρωτεύουσας.

«Το ατύχημα προκλήθηκε από μια διαρροή σε σωλήνωση υγροποιημένου αερίου» και «μια έκρηξη προκάλεσε την πυρκαγιά και τους καπνούς που βλέπουμε», δήλωσε ο Μανσούρ Νταρατζατί στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ο Νταρατζατί είπε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε «περίπου στις 19:30, τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) και πως «ευτυχώς δεν υπάρχουν θάνατοι μέχρι στιγμής».

Το διυλιστήριο, που λειτουργεί από το 1968, ανήκει στην Εταιρεία Διυλιστηρίου Πετρελαίου της Τεχεράνης και έχει χωρητικότητα 250.000 βαρέλια ημερησίως, μετέδωσε ο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, 18 από τις δεξαμενές του διυλιστήριου έπιασαν φωτιά.

Η πυρκαγιά στο διυλιστήριο αυτό της Τεχεράνης σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν για τη βύθιση στην Θάλασσα του Ομάν, ανοικτά του λιμανιού Ζασκ, του πλοίου εφοδιασμού Kharg, ενός από τα μεγαλύτερα πλοία του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού, μήκους άνω των 200 μέτρων, έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς από «μυστηριώδη προέλευση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Sputnik, Xinhua

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος