Ιράν: Νέα εκτέλεση κρατούμενου που συνδέονταν με τις διαδηλώσεις

Array

Στη δεύτερη εκτέλεση κρατούμενου που συνδεόταν με τις διαδηλώσεις προχώρησαν οι ιρανικές Αρχές, σε μια προσπάθεια καταστολής του συνεχιζόμενου κινήματος διαμαρτυρίας που ξεκίνησε, πριν από περίπου 3 μήνες, σύμφωνα με το Mizan Online.

Η ιστοσελίδα «Mizan Online», η οποία συνδέεται με το ιρανικό δικαστικό σώμα, ανέφερε ότι ο Ματζίντ Ρέζα Ραχναβάρντ εκτελέστηκε στην πόλη Μασχάντ αφού καταδικάστηκε για τη δολοφονία δύο μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

Την περασμένη Πέμπτη, το Ιράν ανακοίνωσε την εκτέλεση ενός καταδικασμένου κρατουμένου για έγκλημα που κατηγορήθηκε  ότι διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και ήταν  η πρώτη εκτέλεση που πραγματοποιήθηκε από την Τεχεράνη σχετικά με τις  διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

 Οι ακτιβιστές έχουν προειδοποιήσει ότι και άλλοι ενδέχεται να εκτελεστούν σύντομα, επειδή οι εισαγγελείς στη χώρα αναφέρουν ότι τουλάχιστον 7 άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο μέχρι στιγμής λόγω της συμμετοχής τους στις διαδηλώσεις.

Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει στο Ιράν μετά τη δολοφονία της Mahsa Amini, 22 ετών, στις 16 Σεπτεμβρίου, μετά τη σύλληψή της από την ιρανική αστυνομία ηθικής.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος