Ιράν: Μεγαλύτερο πλήγμα για μας η δολοφονία των ηγετών της Χεζμπολάχ από την πτώση του Άσαντ

Σύνοψη
  • Πρόεδρος Ιρανικού Κοινοβουλίου: Θα προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες μετά την πρώση Άσαντ και το μέτωπο της αντίστασης θα βγει ισχυρότερο

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ δήλωσε πως «η δολοφονία των ηγετών της Χεζμπολάχ ήταν πιο δύσκολη για εμάς από την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ» και παρότι παραδέχτηκε πως «η ανατροπή του Άσαντ μας προκαλεί αναταραχή» εκτίμησε ότι «το μέτωπο της αντίστασης θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και θα βγει ισχυρότερο».

Επεσήμανε ότι «οι εξελίξεις στη Συρία δεν ήταν ευχάριστες, αλλά ήταν αναπόφευκτες. Είχαμε προειδοποιήσει με ακρίβεια τη συριακή κυβέρνηση γι΄αυτό που επρόκειτο να συμβεί», ενώ ταυτόχρονα προέβλεψε πως «το μέλλον της Συρίας δεν θα πάει σύμφωνα με αυτούς που το σχεδίασαν. Η Συριακή νεολαία θα μπορέσει να ανακτήσει την εθνική αξιοπρέπεια».

Ο Μοχαμάντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ σημείωσε πως «Παρακολουθούμε τη συμπεριφορά των αντιπάλων και των υποστηρικτών τους και τη σχέση τους με το Ισραήλ και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας με βάση αυτά τα δεδομένα». Επιπλέον εκτίμησε πως «η περιοχή είναι μάρτυρας ενός γρήγορου μετασχηματισμού για τη διαμόρφωση ενός νέου συστήματος, με περισσότερες ευκαιρίες έναντι των σημερινών απειλών».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: elnashra

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος