Ιράκ: Αμμοθύελλα πλήττει τη Βαγδάτη, αναστέλλονται προσωρινά οι πτήσεις

Το Ιράκ επλήγη από καταιγίδα σκόνης αυτή την Τετάρτη 20/4, εμποδίζοντας προσωρινά τις πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Βαγδάτης και της Νατζάφ, καθώς το καιρικό φαινόμενο γίνεται όλο και πιο συχνό. 

Ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο αέρας στη Βαγδάτη ήταν πυκνός με ένα βαρύ στρώμα γκρι και πορτοκαλί σκόνης, ενώ οι αρχές αναφέρουν ότι το σύννεφο σκόνης αναμένεται να απομακρυνθεί σήμερα Πέμπτη. 

Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης ανεστάλησαν λόγω κακής ορατότητας. Το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τη σιιτική ιερή πόλη Νατζάφ στο νότο εξέδωσε επίσης μια δήλωση που ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις είχαν ανασταλεί. 

Δύο καταιγίδες σκόνης έπληξαν τη χώρα νωρίτερα τον Απρίλιο, αφήνοντας δεκάδες νοσηλευόμενους με αναπνευστικά προβλήματα και εμποδίζοντας προσωρινά τις πτήσεις σε ορισμένα αεροδρόμια. 

«Η σκόνη επηρεάζει ολόκληρη τη χώρα, αλλά ιδιαίτερα τις κεντρικές και νότιες περιοχές», δήλωσε ο Amer al-Jabri, αξιωματούχος της ιρακινής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Το Ιράκ είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στην κλιματική αλλαγή, καθώς έχει ήδη σημειωθεί ρεκόρ χαμηλών βροχοπτώσεων και υψηλών θερμοκρασιών τα τελευταία χρόνια. 

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτοί οι παράγοντες προκαλούν κοινωνικές και οικονομικές καταστροφές στη χώρα που τραυματίστηκε από τον πόλεμο. 

Πηγήabcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος