ΗΠΑ: Το Ιράν «διευκολύνει ενεργά» επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε χθες Δευτέρα το Ιράν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις «διευκόλυνε ενεργά» επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία από φιλοϊρανικές οργανώσεις και ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ετοιμάσει την κατάλληλη αντίδραση.

ΗΠΑ: Το Ιράν «διευκολύνει ενεργά» επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία
Φώτο Αρχείου (AP Photo/Loay Hameed, File)

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπυ ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση τέτοιων επιθέσεων, όμως προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν να αμφισβητηθούν τα συμφέροντά τους στην περιοχή. «Γνωρίζουμε ότι το Ιράν παρακολουθεί στενά όλα αυτά τα περιστατικά και σε ορισμένες περιπτώσεις διευκολύνει ενεργά τις επιθέσεις ή υποστηρίζει άλλες που γίνονται προς εκμετάλλευση υπέρ τρίτων χωρών» είπε ο κ. Κίρμπυ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης στηρίζουν τέτοιες οργανώσεις, όπως άλλωστε θεωρεί ότι στηρίζουν τη Χαμάς και τη Χεζμπολά.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης αυτών των επιθέσεων τις επόμενες ημέρες» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ιδιαίτερα μετά την απόφαση αποστολής στην Ανατολική Μεσόγειο ισχυρής ναυτικής δύναμης με δύο αεροπλανοφόρα και πλήθος συνοδευτικών πολεμικών πλοίων.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος