ΗΠΑ: Την Κίνα θα επισκεφθεί σύντομα η Τζάνετ Γέλεν για αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε χθες Τετάρτη πως σκοπεύει να ταξιδέψει στην Κίνα για να «αποκαταστήσει την επαφή» με το Πεκίνο, αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν πολλές διαφωνίες ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο MSNBC.

Οι εντάσεις και η απαισιοδοξία για την προοπτική της διμερούς σχέσης συνεχίζονται λόγω εκατέρωθεν ανησυχιών για ζητήματα εθνικής ασφαλείας, την Ταϊβάν, τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία, τους αυξανόμενους αμερικανικούς περιορισμούς στις εξαγωγές προηγμένων τεχνολογιών, την κινεζική βιομηχανική πολιτική κ.ο.κ..

«Ελπίδα μου ταξιδεύοντας στην Κίνα είναι να αποκαταστήσω την επαφή. Υπάρχει νέα ομάδα ηγετών, χρειάζεται να γνωριστούμε», είπε η κυρία Γέλεν.

Επίσης χρειάζεται «να συζητήσουμε τις διαφωνίες μας για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, να μην παρεξηγεί η μια πλευρά τις προθέσεις της άλλης», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ, συνέχισε η κυρία Γέλεν, αναλαμβάνουν και θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν δράση για να προστατεύσουν τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας τους, ακόμη κι αν αυτό «έχει κάποια οικονομικά κόστη για εμάς».

Η Αμερικανίδα υπουργός δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στη συνέντευξή της στο MSNBC.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg μετέδωσε πως σκοπεύει να πάει στο Πεκίνο στις αρχές Ιουλίου για συνομιλίες με το νέο κινεζικό οικονομικό επιτελείο, συμπεριλαμβανομένου του ομολόγου της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος