ΗΠΑ: Θύμα στραγγαλισμού η Γκάμπι Πετίτο – Το ιατροδικαστικό πόρισμα

Η 22χρονη Αμερικανίδα Γκάμπι Πετίτο, η εξαφάνιση και η δολοφονία της οποίας συγκλόνισε τις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, πέθανε από στραγγαλισμό, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το οποίο και αναζωπυρώνει τις εικασίες για τον ρόλο του αρραβωνιαστικού της, που παραμένει άφαντος.

“Η αιτία θανάτου είναι στραγγαλισμός και πρόκειται για ανθρωποκτονία”, δήλωσε χθες ο ιατροδικαστής Μπρεντ Μπλου της κομητείας του Τέτον στην πολιτεία του Γουαϊόμινγκ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, όπου στις 19 Σεπτεμβρίου βρέθηκε το πτώμα της νεαρής γυναίκας.

Είχε δολοφονηθεί τρεις με τέσσερις εβδομάδες πριν από τον εντοπισμό του πτώματος κοντά στο εθνικό πάρκο του Γκραντ Τέτον.

Ο αρραβωνιαστικός της, ο 23χρονος  Μπράιαν Λόντρι, καταζητείται από τις αρχές επειδή χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της αρραβωνιαστικιάς του.

Στον Λόντρι, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί “πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα”, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για παράνομη χρήση τραπεζικής κάρτας.

Το ζευγάρι είχε αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο για ένα ταξίδι με ειδικά διαμορφωμένο βαν, το οποίο θα διαρκούσε τέσσερις μήνες, με στάσεις σε εντυπωσιακά τοπία των εθνικών πάρκων των δυτικών ΗΠΑ, κατά το οποίο αναρτούσαν τακτικά φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram και το YouTube.

Ωστόσο την 1η Σεπτεμβρίου, ο Μπράιαν επέστρεψε μόνος του με το βαν στο Νορθ Πορτ, στην Φλόριδα, όπου το ζευγάρι κατοικούσε στο σπίτι της οικογένειας του Λόντρι.

Η οικογένεια της Πετίτο δήλωσε την εξαφάνιση στις 11 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι δεν είχε νέα  από τα τέλη Αυγούστου. Οι χρήστες του διαδικτύου άρχισαν τότε να κινητοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό της Γκάμπι και η υπόθεση έλαβε μεγάλες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Ιατροδικαστής καταδίκασε το “τσίρκο ενημέρωσης” μιλώντας για δυσανάλογη προβολή για «έναν θάνατο ανάμεσα σε τόσους άλλους σε όλη τη χώρα θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας».

Το χρονικό της αναζήτησης και ο ρόλος των ντετέκτιβ του διαδικτύου

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Μόαμπ, μια μικρή πόλη της Γιούτα, έφερε στο κέντρο της υπόθεσης τον αρραβωνιαστικό.

Η Γκάμπριελ Πετίτο εμφανίζεται σε αυτό να κλαίει σε ένα αυτοκίνητο, μετά την επέμβαση της αστυνομίας στις 12 Αυγούστου λόγω καυγά μεταξύ του ζευγαριού.

“Νευριάζει μερικές φορές”, λέει ο Λόντρι στους αστυνομικούς, ενώ εξηγεί ότι είχαν μια διαφωνία και αυτή τον χτύπησε με το κινητό της τηλέφωνο.

Μετά την δήλωση της εξαφάνισής της, ο Λόντρι αρνείτο συστηματικά να απαντήσει στις ερωτήσεις της αστυνομίας του Νόρθ Πορτ, προτού εξαφανιστεί.

Το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι αρχές για τον εντοπισμό του σε φυσικό καταφύγιο με έλη στη Φλόριδα και στη συνέχεια η εμπλοκή στις έρευνες ενός πολύ γνωστού κυνηγού επικηρυγμένων, πάθιασαν τους Αμερικανούς και τους ξένους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι παρακολουθούν και σχολιάζουν όλα τα στάδια της έρευνας.

Η κηδεία της Γκάμπι Πετίτο έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου κοντά στη Νέα Υόρκη, αν και η σορός της εξακολουθούσε να βρίσκεται για την νεκροτομή στο Γουαϊόμινγκ.

Καταγγελίες για αδιαφορία σε υποθέσεις αγνοούμενων και δολοφονημένων γυναικών

Η τραγική ιστορία αυτής της νεαρής, Αμερικανίδας, είναι κάτι το θλιβερά συνηθισμένο στην χώρα αυτή στην οποία εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίζονται κάθε χρόνο, μετέδωσε ενδεικτικά το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Ωστόσο η τόσο μεγάλη κάλυψή της από τα μέσα ενημέρωσης προκάλεσε πολεμική όσον αφορά την δυσανάλογη προσοχή που δίδεται στις εξαφανίσεις λευκών γυναικών σε σχέση με θύματα που ανήκουν σε μειονότητες.

Πηγή: ΑΠΕ , AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος