ΗΠΑ: Στους δρόμους η εθνοφρουρά μετά τη «χιονοθύελλα του αιώνα» – Μετρά νεκρούς το Μπάφαλο

Array

Μέλη της αμερικανικής εθνοφρουράς βγήκαν στις γειτονιές του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη για να ελέγξουν τους κατοίκους που επλήγησαν από τη χειμερινή καταιγίδα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 65 ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Καθώς η εθνοφρουρά χτυπούσε πόρτες, τα μέλη της αντιμετώπισαν τη ζοφερή πιθανότητα να συναντήσουν ακόμη περισσότερα θύματα σε παγωμένα σπίτια και σωρούς χιονιού που έλιωναν, σύμφωνα με το Associated Press.

«Φοβόμαστε ότι υπάρχουν άτομα που μπορεί να έχουν χαθεί, να μένουν μόνα τους ή άνθρωποι που δεν είναι καλά», δήλωσε ο Mark Poloncarz, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κομητείας Erie της Νέας Υόρκης. Οι αρχές στην περιοχή του Μπάφαλο δήλωσαν ότι υπήρξαν 34 θάνατοι, καθιστώντας αυτή την καταιγίδα πιο θανατηφόρα από τη χιονοθύελλα του 1977, η οποία άφησε μέχρι και 29 νεκρούς.

Ενώ η ιστορική καταιγίδα έφερε συνθήκες χιονοθύελλας σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων χιονοπτώσεων ρεκόρ και ανέμων με δύναμη τυφώνα, η δυτική Νέα Υόρκη βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφής. Τρεις κάτοικοι του Μπάφαλο βρέθηκαν νεκροί στα οχήματά τους, τέσσερις πέθαναν χωρίς θερμότητα στις κατοικίες τους, τρεις πέθαναν από καρδιακά αίτια κατά τη διάρκεια εκχιονισμού και τρεις πέθαναν λόγω καθυστέρησης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

ΗΠΑ: Στους δρόμους η εθνοφρουρά μετά τη «χιονοθύελλα του αιώνα» – Μετρά νεκρούς το Μπάφαλο

Ένα από τα θύματα, η 22χρονη Anndel Taylor, πέθανε αφού είχε παγιδευτεί στο αυτοκίνητό της για 18 ώρες κατά τις οποίες φέρεται να αντάλλαξε βίντεο με τις αδερφές της στη Βόρεια Καρολίνα, ανέφερε η New York Post. Στο τελευταίο βίντεο, η Taylor κατέβασε το παράθυρό της για να δείξει ότι ένα βαν ήταν επίσης παγιδευμένο κοντά.

Το διεθνές αεροδρόμιο Buffalo Niagara, το οποίο είχε κλείσει λόγω της καταιγίδας, άνοιξε ξανά την Τετάρτη, αλλά σχεδόν όλες οι πτήσεις αναφέρθηκαν ως καθυστερημένες ή ακυρωμένες.

Οι θερμοκρασίες στο Μπάφαλο προβλέπεται να φτάσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν βροχές αργότερα αυτή την εβδομάδα. Οι αξιωματούχοι προσπαθούν να καθαρίσουν τις αποχετεύσεις για το ενδεχόμενο πλημμύρας.

Πηγή: ΕΡΤ, AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος