Με στόχο να εκπέμψουν μήνυμα αποτροπής μιας ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πως στέλνουν στην Ανατολική Μεσόγειο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που φέρει 154 πανίσχυρους πυραύλους τόμαχοκ.
Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα υποβρύχια κλάσης Οhio, ή αλλιώς SSGN, που διαθέτουν οι ΗΠΑ. Κάθε τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος φέρει κεφαλή με 500 κιλά εκρηκτικών υψηλής ισχύος.
Το υποβρύχιο προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες δύο ναυτικές ομάδες κρούσης των ΗΠΑ, καθώς και μία αμφίβια ομάδα που έχουν οι ΗΠΑ στην περιοχή.
Οι ΗΠΑ δημοσίευσαν φωτογραφίες με το υποβρύχιο να περνάει τη διώρυγα του Σουέζ.
Όπως εκτιμάται πρόκειται για προειδοποίηση προς το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή, ώστε να μην επεκταθεί ο πόλεμος Χαμάς – Ισραήλ, καθώς και ότι οι ίδιες θα βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί και δεν θα ανεχθούν επιθέσεις σε στρατεύματά τους, που σταθμεύουν σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
Επιμέλεια: Λήδα Παπαδοπούλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος