ΗΠΑ: Σε ετοιμότητα για μέτρα που «θα δυναμώσουν τη διαπραγματευτική θέση» της Ουκρανίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να λάβουν διπλωματικά μέτρα τα οποία η ουκρανική κυβέρνηση θα θεωρούσε χρήσιμα, τόνισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Δύση θα πρέπει να εμπλακεί περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

«Εάν υπάρχουν διπλωματικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε τα οποία η ουκρανική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ήταν χρήσιμα, είμαστε έτοιμοι να τα λάβουμε», είπε ο εκπρόσωπος.

«Εργαζόμαστε για να θέσουμε τους Ουκρανούς στην ισχυρότερη δυνατή διαπραγματευτική θέση, μεταξύ άλλων αυξάνοντας την πίεση στη Ρωσία με την επιβολή σοβαρού κόστους και με την παροχή βοήθειας στον τομέα της ασφάλειας ώστε να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να αμυνθούν».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε νωρίτερα λόγο για μια «εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση» της Μόσχας, η οποία προηγουμένως το μόνο που έκανε ηταν να «θέτει τελεσίγραφα» στις συνομιλίες της με τους Ουκρανούς.

Οταν ρωτήθηκε για δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή, ο οποίος είχε μιλήσει για «προόδο» στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε «ικανοποιημένος που έλαβε ένα σήμα από τη Ρωσία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος