ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος για συνομιλία Μπάιντεν με Ευρωπαίους

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πραγματοποίησε ασφαλή βιντεοκλήση με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Επανέλαβαν τη συνεχιζόμενη ανησυχία τους για τη ρωσική συσσώρευση στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Οι ηγέτες τόνισαν την κοινή τους επιθυμία για διπλωματική επίλυση της έντασης και επανεξέτασαν τις πρόσφατες συζητήσεις με τη Ρωσία. Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης τις κοινές προσπάθειές τους να αποτρέψουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων προετοιμασιών για την επιβολή κυρώσεων που θα επιφέρουν  σοβαρο οικονομικο κόστος στη Ρωσία καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη διαβούλευση με τους διατλαντικούς Συμμάχους και εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας μέσω της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ.

Στο κάλεσμα συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ο Πρόεδρος Emmanuel Macron της Γαλλίας, ο Καγκελάριος Olaf Scholz της Γερμανίας, ο πρωθυπουργός Mario Draghi της Ιταλίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο Πρόεδρος Andrzej Duda της Πολωνίας. και τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη, Ουάσιγκτον

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος