ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός ανακοινώνει την άφιξη του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων Tripoli στη Μέση Ανατολή

Το αμερικανικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων Tripoli έφτασε στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ για την περιοχή αυτή (Centcom), την ώρα που οι εικασίες πληθαίνουν για την πιθανή ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στο ιρανικό έδαφος.

Το πλοίο Tripoli, το οποίο έχει τη βάση του συνήθως στην Ιαπωνία, έφτασε την Παρασκευή στην περιοχή, σύμφωνα ανακοίνωση της Centcom στην πλατφόρμα X, στην οποία διευκρινίζεται ότι το ελικοπτεροφόρο πλοίο ηγείται ναυτικής ομάδας που περιλαμβάνει “περίπου 3.500′ ναύτες και στρατιώτες του Σώματος Πεζοναυτών.

Η ομάδα περιλαμβάνει επίσης μεταγωγικά και μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και αμφίβιο εξοπλισμό εφόδου, προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται από τέσσερις φωτογραφίες. Μία δείχνει τη γέφυρα του Tripoli με πολλά ελικόπτερα Seahawk, και μερικά Ospreys, αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μεταφορά στρατευμάτων. Μια άλλη δείχνει ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35, ικανό να απογειώνεται και να προσγειώνεται πάνω σε αυτά τα ελικοπτεροφόρα πλοία.

Η άφιξη του πλοίου και του εκστρατευτικού αυτού σώματος πεζοναυτών σημειώνεται λίγο μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος εκτίμησε την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να επιτύχουν τους στόχους στο Ιράν χωρίς να αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί εδώ και εβδομάδες μια κάποια ασάφεια σε σχέση με την πιθανότητα αυτή, και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει σύντομα τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος