ΗΠΑ: Νέα μέτρα λόγω Όμικρον ανακοινώνει ο Μπάϊντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε ομιλία του το απόγευμα της Τρίτης, θα παρουσιάσει σχέδιο για επέκταση των εγκαταστάσεων τεστ Covid-19, σε ολόκληρη τη χώρα. Θα ανακοινώσει επίσης, διανομή μισού δισεκατομμυρίου δωρεάν τεστ στο σπίτι και ανάπτυξη περισσότερων ομοσπονδιακών πόρων υγείας για την ενίσχυση των πιεσμένων νοσοκομείων, καθώς η παραλλαγή Όμικρον οδηγεί σε νέο κύμα λοιμώξεων.

Η ομιλία δεν θα επικεντρωθεί στο “κλείσιμο της χώρας”, δήλωσε η Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, αλλά ο πρόεδρος θα είναι “άμεσος και σαφής με τον αμερικανικό λαό σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού, τα μέτρα που πρόκειται να λάβουμε για να αυξηθούν τα τεστ και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τα μη εμβολιασμένα άτομα.»

“Γνωρίζουμε πώς να προστατεύουμε τους ανθρώπους από σοβαρές ασθένειες“, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, σε δήλωσή του η οποία προαναγγέλει την ομιλία. “Έχουμε τα εργαλεία που απαιτούνται για να το κάνουμε.”

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, θα αρχίσει να στέλνει, μισό δισεκατομμύριο δωρεάν τεστ, σε  αμερικανικά σπίτια, τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τη δήλωση. Θα δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα όπου οι Αμερικανοί θα μπορούν να παραγγέλνουν τα τεστ. Νέες ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις δοκιμών, θα δημιουργηθούν επίσης σε ολόκληρη τη χώρα, ξεκινώντας από μία στη Νέα Υόρκη, αυτή την εβδομάδα.

Για να ανακουφίσει τα υπό πίεση, λόγω της Όμικρον, νοσοκομεία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, θα στείλει αμέσως ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης, στο Μίσιγκαν, την Ιντιάνα, το Ουισκόνσιν, την Αριζόνα, το Νιου Χάμσαϊρ και το Βερμόντ, σύμφωνα με αυτά που αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρόεδρος Μπάϊντεν, το απόγευμα.

Η κυβέρνηση θα αναπτύξει άλλους 1.000 στρατιωτικούς γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και άλλο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης, σε πιεσμένα ιατρικά κέντρα τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, ανάλογα με τις ανάγκες. Ο πρόεδρος θα διατάξει την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), να συνεργαστεί με πολιτείες για να προετοιμάσει περισσότερα νοσοκομειακά κρεβάτια εν όψει των αναμενόμενων κυμάτων.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν δεσμεύσει μάσκες N95, γάντια, ρόμπες  και αναπνευστήρες από το εθνικό απόθεμα έτοιμα για αποστολή σε κράτη που μπορεί να χρειαστούν ταχεία βοήθεια σε ιατρικές προμήθειες. “Η Διοίκηση έχει προ-τοποθετήσει αυτές τις προμήθειες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα στείλουμε σε πολιτείες που τα χρειάζονται αμέσως”, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, θα επαναλάβει την έκκλησή του, προς τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν, και θα παρουσιάσει το σχέδιο για διευκόλυνση του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων νέων αναδυόμενων κλινικών.

“Αν και τα κρούσματα μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων πιθανότατα να αυξηθούν λόγω του πιο μεταδοτικού Όμικρον, τα στοιχεία μέχρι σήμερα είναι ότι τα συμπτώματα της μετάλλαξης  πιθανότατα να είναι ήπια”, ανέφερε ο Λευκός Οίκος. “Αντίθετα, τα ανεμβολίαστα άτομα διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από covid-19, να αρρωστήσουν σοβαρά και ακόμη και να πεθάνουν.”

Δημήτρης Γ. Απόκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος