ΗΠΑ: Μέτρα στήριξης της οικονομίας λόγω του νέου κορονοϊού ανακοινώνει ο Ντ. Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ληφθούν μέτρα «μεγάλου εύρους» για την ελάφρυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, η οποία είναι αντιμέτωπη με τον αντίκτυπο της επιδημίας του νέου κορονοϊού, διαβεβαιώνοντας πως αυτά θα παρουσιαστούν λεπτομερώς σήμερα Τρίτη.

Ο ισχυρός άνδρας του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε σε μια «πιθανή περικοπή του φόρου μισθωτών υπηρεσιών», που αναμένει να συζητηθεί με το Κογκρέσο. Εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ομάδας που συντονίζει την αντίδραση της κυβέρνησής του στην επιδημία. Ανήγγειλε νέα συνέντευξη Τύπου σήμερα, για να παρουσιαστούν τα «μείζονα» μέτρα.

«Θα είμαι εδώ αύριο (σ.σ. σήμερα Τρίτη) για να σας ενημερώσω για τα οικονομικά μέτρα που θα λάβουμε, τα οποία θα είναι μείζονα», και «ευρείας κλίμακας», επέμεινε ο Τραμπ. «Ο κόσμος κατελήφθη εξαπίνης» από την επιδημία, έκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ανάμεσα στα μέτρα, πέραν της μείωσης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, ενδέχεται να είναι η χορήγηση βοηθημάτων σε ωρομίσθιους εργαζόμενους, καθώς και δανειακές χορηγήσεις σε μικρές εταιρείες, είπε ο Τραμπ.

Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα συνεργαστεί με τους αερομεταφορείς, τα ξενοδοχεία και τις εταιρείες που οργανώνουν κρουαζιέρες.

Πηγή: ΕΡΤ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος