ΗΠΑ και Ιορδανία συνεχίζουν τις από αέρος ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

Σύνοψη
  • Οι ρίψεις από αέρος θα συνεχιστούν.
  • Κατασκευάζεται προσωρινή πλωτή εξέδρα για ευρεία διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το κεντρικό επιτελείο του αμερικανικού στρατού ενημέρωσε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ότι αεροπλάνα των ΗΠΑ σε συνεργασία με τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Ιορδανίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι συνδυασμένη αεροπορική ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βόρεια Γάζα, με σκοπό την παροχή ουσιαστικής ανακούφισης στους αμάχους της Γάζας που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές πληροφόρησαν ότι έγινε ρίψη περίπου 2,5 τόνων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων ρυζιού, αλευριού, ζυμαρικών και κονσερβών. «Αυτές οι αεροπορικές ρίψεις αποτελούν μέρος μιας συνεχούς προσπάθειας και θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε κι άλλες εναέριες παραδόσεις», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η αεροπορία της Ιορδανίας γνωστοποίησε ότι το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει 40 ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, υποστράτηγος Πατ Ράιντερ, δήλωσε ότι από τις 2 Μαρτίου οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει συνολικά οκτώ αεροπορικές ρίψεις, προσφέροντας στον άμαχο πληθυσμό περισσότερα από 204.000 γεύματα και 48.000 μπουκάλια νερό.

ΗΠΑ και Ιορδανία συνεχίζουν τις από αέρος ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας
Φώτο Αρχείου (Etat Major des Armees via AP)

Παράλληλα, ανέφερε ότι τέσσερα αμερικανικά πολεμικά πλοία έχουν αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό την υποστήριξη τόσο των επιχειρήσεων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όσο και της κατασκευής μιας προσωρινής εξέδρας στα ανοικτά των ακτών του παλαιστινιακού θύλακα που θα μπορεί σε περίπου δύο μήνες να προσφέρει δύο εκατομμύρια γεύματα την ημέρα.

Η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα, καθώς το Ισραήλ έχει περιορίσει δραματικά τη χερσαία πρόσβαση στη Γάζα, επιβραδύνοντας τη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στο ελάχιστο.

Πηγές: Reuters, Jordan Times, Anadolu

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος