ΗΠΑ: Η συγγραφέας του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» ένοχη για συζυγοκτονία

Σε ηλικία 71 ετών η συγγραφέας του «εμπορικά αποτυχημένου» στις Ηνωμένες Πολιτείες βιβλίου «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας», Nancy Crampton Brophy, καταδικάστηκε για την δολοφονία του συζύγου της, την οποία αρνείται. Δηλώνει αθώα και αντέκρουσε το κατηγορητήριο υποστηρίζοντας ότι τα πλάνα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που την εικόνιζαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος  έξηγούνται καθώς «απλούστατα έψαχνε έμπνευση για τα βιβλία της».

Όσο για το όπλο του φόνου που βρέθηκε στην κατοχή της, είπε πως το αγόρασε «για να κάνει ακόμη πιο ρεαλιστικό το επόμενο της βιβλίο. Απέρριψε επίσης την κατηγορία πως δολοφόνησε τον σύζυγό της για να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την ασφάλεια ζωής του.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα τον Ιούνιο του 2018, όταν φέρεται να σκότωσε τον σύζυγό της με δυο σφαίρες στην καρδιά σε σχολή μαγειρικής όπου δίδασκε.

Μαθητές βρήκαν τον Ντάνιελ Μπρόφι, 63 ετών, να κείτεται στο δάπεδο αίθουσας διδασκαλίας. Η σύζυγός του συνελήφθη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κι έκτοτε παραμένει προφυλακισμένη.

ΗΠΑ: Η συγγραφέας του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας»  ένοχη για συζυγοκτονία

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας Σον Όβερστριτ παρουσίασε τεκμήρια που δείχνουν, κατ’ αυτόν, ότι η κατηγορούμενη πράγματι διέπραξε τον φόνο.

«Δεν επρόκειτο απλά για θέμα χρημάτων. Το ζήτημα ήταν ο τρόπος ζωής που επιθυμούσε κι ο Νταν δεν μπορούσε να της προσφέρει», επιχειρηματολόγησε.

Η διάρκεια της ποινής που θα επιβληθεί στη συγγραφέα δεν είναι ακόμη γνωστή.

Το δοκίμιο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» δεν απασχόλησε ποτέ τη δικαιοσύνη ως τη δίκη, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν αποσπάσματα όπως ότι τα πυροβόλα όπλα «κάνουν πολλή φασαρία, προκαλούν χαμό, κι απαιτούν ορισμένο βαθμό ικανότητας».  Η συγγραφέας ανέφερε επίσης ότι «ο καθένας και η καθεμία έχει μέσα του την ανθρωποκτονία, αν πιεστεί αρκετά».

Πηγή: ΑFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος