ΗΠΑ: Η φωτιά στη Φιλαδέλφεια πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από πεντάχρονο που έπαιζε με αναπτήρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των πυροσβεστικών αρχών για τα αίτια που προκάλεσαν την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της 05/01, σε τριώροφο κτίριο στη γειτονιά Faimount της Φιλαδέλφειας, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 8 παιδιά. Σύμφωνα με τoν βρετανικό Guardian, οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από ένα πεντάχρονο παιδί που έπαιζε με έναν αναπτήρα και έβαλε φωτιά σε χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η φωτιά εντοπίστηκε στην περιοχή της κουζίνας στο μπροστινό τμήμα του δεύτερου ορόφου του κτηρίου και εξετάζεται το ενδεχόμενο ένα πεντάχρονο παιδί να ευθύνεται για την φονική πυρκαγιά. Το σενάριο αυτό συμπεριλήφθηκε σε αίτηση εντάλματος έρευνας. Μάλιστα, η Τζέιν Ρο, εκπρόσωπος του εισαγγελέα Λάρι Κράσνερ, επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του εντάλματος έρευνας.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής δεν δέχτηκαν να δημοσιεύσουν πόσοι άνθρωποι διέφυγαν από την πυρκαγιά ή να κάνουν εικασίες για την πιθανή αιτία, προσθέτοντας ότι η υπόθεση είναι πολύπλοκη. «Ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να δώσουμε σύντομα συγκεκριμένες απαντήσεις για την προέλευση και τα αίτια της πυρκαγιάς», δήλωσε ο Μάθιου Βαρίσκο, ο οποίος ηγείται του παραρτήματος της Φιλαδέλφειας του ομοσπονδιακού γραφείου Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών.

Η πυροσβεστική δήλωσε ότι κανένας από τους τέσσερις συναγερμούς καπνού στο κτήριο δεν λειτουργούσε. Εντούτοις, οι υπάλληλοι της στεγαστικής αρχής δήλωσαν ότι το κτήριο είχε στην πραγματικότητα 13 ανιχνευτές, δεκαετούς διάρκειας, οι οποίοι ήταν όλοι λειτουργικοί κατά την τελευταία επιθεώρηση τον Μάιο του 2021.

Πρόκειται για την φονικότερη μεμονωμένη πυρκαγιά στην Φιλαδέλφεια εδώ και περισσότερο ένα αιώνα.

Πηγή: Guardian, CNN

Επιμέλεια: Χαρούλα Τσιούβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος