ΗΠΑ: Επτά παιδιά μεταξύ των 13 νεκρών στην πυρκαγιά στη Φιλαδέλφεια

Επτά παιδιά βρίσκονται μεταξύ των 13 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε τριώροφο κτήριο στο κέντρο της Φιλαδέλφειας, στις ανατολικές ΗΠΑ, ανακοίνωσαν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των πυροσβεστών στο σημείο, τον Κρεγκ Μέρφι, «επτά παιδιά» βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στη συνοικία Φέρμοντ. Η ακριβής ηλικία των παιδιών δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί. «Προσευχηθείτε για αυτά τα παιδιά», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος Τζιμ Κένεϊ.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης ανέφερε ότι μονάδες της έφτασαν στο σημείο στις 6.40 το πρωί και διαπίστωσαν ότι φλόγες έβγαιναν από τον δεύτερο όροφο του κτηρίου. Χρειάστηκαν περίπου 50 λεπτά για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Οκτώ άνθρωποι κατάφεραν να βγουν από το κτήριο χρησιμοποιώντας μία από τις δύο εξόδους, εξήγησε ο Μέρφι στον Τύπο. «Ήταν φοβερό», περιέγραψε ο ίδιος. «Κάνω αυτήν τη δουλειά περίπου 35 χρόνια και ίσως πρόκειται για μία από τις χειρότερες πυρκαγιές που έχω δει ποτέ».

Ένα παιδί και ένας ενήλικας διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Στο κτήριο υπήρχαν τέσσερις ανιχνευτές καπνού, ωστόσο δεν ενεργοποιήθηκαν, σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής.

Υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το πότε έγινε επιθεώρηση στους ανιχνευτές καπνού.

Η πυροσβεστική υπηρεσία αναφέρει πως επιθεωρήθηκαν τελευταία φορά το 2020. Ο Ντινές Ιντάλα, ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Κοινωνικής Στέγης της Φιλαδέλφειας, είπε σε δημοσιογράφους ότι η τελευταία ετήσια επιθεώρηση έγινε τον Μάιο του 2021.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο κτίριο, που ανήκει στην υπηρεσία του, υπήρχαν διαμερίσματα για δύο οικογένειες και 26 άνθρωποι διέμεναν εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος