ΗΠΑ: Η Αμερική έχει μετατρέψει την Ουκρανία σε πεδίο μάχης με τη Ρωσία υποστηρίζει ο Ρώσος πρεσβευτής

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ, υποστηρίζει σε συνέντευξη του στο «Newsweek» ότι, το ενδεχόμενο εμπλοκής της 101ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας που εστάλη στη Ρουμανία στα σύνορα με την Ρωσία, θα είχε καταστρεπτικές συνέπειες σε περίπτωση επίθεσης απο το ΝΑΤΟ.

Αν και οι Αμερικανοί πολιτικοί, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν, απέρριψαν την πιθανότητα συμμετοχής του αμερικανικού στρατού στη σύγκρουση, ο Αντόνοφ επεσήμανε στο «Newsweek» ότι η Μόσχα επέστησε την προσοχή των Αμερικανών πολιτικών ότι «οι δηλώσεις Αμερικανών στρατιωτικών διοικητών είναι απαράδεκτες». Προειδοποίησε μάλιστα πως η Μόσχα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, έως ότου το Πεντάγωνο δεν διορθώσει τη ρητορική του.

“Δεν θα ανεχτούμε μια κατάσταση στην οποία αυξάνονται οι στρατιωτικές απειλές στα ρωσικά σύνορα”. Η άμεση συμμετοχή του αμερικανικού στρατού στις μάχες θα οδηγούσε σε καταστροφικές συνέπειες. Είμαι πεπεισμένος ότι η περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης δεν είναι προς το συμφέρον της Ουάσιγκτον», είπε ο Αντόνοφ. 

Ο Αντόνοφ τόνισε με έμφαση  ότι «η Ουάσιγκτον εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση στην Ουκρανία, μετατρέποντας το ουκρανικό έδαφος σε πεδίο μάχης με τη Ρωσία». 

«Παρά τις ανησυχίες του αμερικανικού κοινού και τις εκκλήσεις πολλών εκπροσώπων, όχι μόνο Ρεπουμπλικανών, αλλά και Δημοκρατικών, η αμερικανική κυβέρνηση προωθεί την ιστορία της», πρόσθεσε ο Αντόνοφ, σύμφωνα με το Tanjug. 

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος