Instagram: Αλλάζει αλγόριθμο μετά από κατηγορίες για μεροληψία κατά των Παλαιστινίων

Το Instagram αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο προβάλλει το περιεχόμενο αφού κατηγορήθηκε για καταστολή μηνυμάτων υπέρ των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Η εφαρμογή είχε ευνοήσει το πρωτότυπο περιεχόμενο στη λειτουργία «stories» σε σχέση με υπάρχουσες αναδημοσιευμένες αναρτήσεις, αλλά τώρα θα τους δώσει ίση μεταχείριση, όπως ανέφερε η εταιρεία. Το τρέχον σύστημα είχε «μεγαλύτερο αντίκτυπο από το αναμενόμενο» σε ορισμένους τύπους αναρτήσεων.

Αλλά αυτό ήταν περισσότερο μια ακούσια, ανεπιθύμητη ενέργεια παρά μια προσπάθεια λογοκρισίας οποιασδήποτε συγκεκριμένης άποψης, σύμφωνα με το Instagram.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύγκρουσης στη Γάζα, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό για τη διάδοση μηνυμάτων υποστήριξης και από τις δύο πλευρές.

Πολλά φιλοπαλαιστινιακά μηνύματα ήταν μεταξύ αυτών, που κοινοποιήθηκαν ευρέως, πράγμα που σημαίνει ότι θα είχαν λάβει μεγαλύτερη προβολή από τις αρχικές δημοσιεύσεις στο τρέχον σύστημα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι η λογική για την ιεράρχηση των πρωτότυπων αναρτήσεων, ήταν ότι οι περισσότεροι χρήστες του Instagram είχαν περισσότερες ιστορίες για να τις παρακολουθήσουν και η εταιρεία πίστευε ότι οι άνθρωποι «ενδιαφέρονται περισσότερο για πρωτότυπες ιστορίες από τους πιο στενούς τους φίλους».

«Έκανε επίσης τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι καταστέλλουμε ιστορίες σχετικά με συγκεκριμένα θέματα ή απόψεις. Θέλουμε να είμαστε πραγματικά σαφείς. Αυτό δεν συμβαίνει», διευκρίνισε.

«Αυτό ισχύει για κάθε ανάρτηση που κοινοποιείται ξανά σε ιστορίες, ανεξάρτητα από το σε τι αφορά» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Επιπλέον, το Instagram σημείωσε αύξηση του αριθμού των ατόμων, που μοιράζονται εκ νέου αναρτήσεις γενικά, όπως ανέφερε η πλατφόρμα και τώρα αναγνωρίζει ότι οι αναρτήσεις που δεν λαμβάνουν την ανταπόκριση που αναμενόταν δεν είναι «καλή εμπειρία».

Η αλλαγή αυτή ακολουθεί μετά από αμφισβητήσεις χρηστών για αρκετές εβδομάδες. Κάποιοι χρήστες και υπάλληλοι  αμφισβήτησαν τον τρόπο με τον οποίο το Facebook χειρίστηκε δημοσιεύσεις σχετικά με τις συγκρούσεις στη Γάζα και σε εφαρμογές του, όπως το Instagram.

Το Buzzfeed News ανέφερε εσωτερικές διαμάχες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το περιεχόμενο που σχετίζεται με την Παλαιστίνη είχε συχνά αναφορές, ενώ οι Financial Times ανέφεραν ότι μια ομάδα έως και 50 υπαλλήλων είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την καταστολή του φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου.

Πολλά από τα ζητήματα πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από αυτοματοποιημένη εποπτεία μεγάλης κλίμακας, παρά από εσκεμμένες προσπάθειες ατόμων να περιορίσουν το περιεχόμενο, αναφέρει το BBC.

Το Instagram ανέφερε ότι αυτή η μετατόπιση προς την ίδια στάθμιση των πρωτότυπων αναρτήσεων και των αναδημοσιευμένων ιστοριών, θα συμβεί με την πάροδο του χρόνου, και δεν θα είναι μια άμεση αλλαγή.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι χρήστες θέλουν να δουν περισσότερες πρωτότυπες ιστορίες, επομένως ψάχνουμε άλλους τρόπους για να επικεντρώσουμε τις ιστορίες στο πρωτότυπο περιεχόμενο, μέσω άλλων οδών όπως είναι τα νέα δημιουργικά εργαλεία», πρόσθεσε η εταιρεία.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος