Ηνωμένο Βασίλειο: Να «σώσουν την πρωτοχρονιά» πιέζουν οι Τόρις τον Τζόνσον

Παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ καθώς τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100.000, η βρετανική κυβέρνηση, δείχνει προσωρινά ανακουφισμένη μετά τα αποτελέσματα των ερευνών από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και του Strathclyde αλλά και το Imperial College, που δείχνουν ότι η Όμικρον προκαλεί λιγότερα θανατηφόρα συμπτώματα σε σύγκριση με την παραλλαγή Δέλτα.

Αυτά τα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά χθες από το Politico, χρησιμοποιούνται από τους Τόρις, ως απόδειξη ότι η απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τους περαιτέρω περιορισμούς πριν από τα Χριστούγεννα ήταν σωστή, σχολιάζει σήμερα ο βρετανικός τύπος.

Η έρευνα που διεξήχθη σε Σκωτσέζους ασθενείς διαπίστωσε ότι τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στο νέο στέλεχος είχαν περίπου 64% λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο από εκείνους με την παραλλαγή Δέλτα . Το επίπεδο των εισαγωγών στο νοσοκομείο εξαιτίας της Όμικρον ήταν «πολύ χαμηλότερο από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο καθηγητής Κρις Ρόμπερτσον του Πανεπιστημίου Strathclyde, ο οποίος συνέβαλε στην έρευνα.

Μια ξεχωριστή μελέτη, από το Imperial College, καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα αλλά ελαφρώς με διαφορετικούς αριθμούς, αποκαλύπτοντας ότι τα άτομα που μολύνθηκαν από την παραλλαγή Όμικρον είχαν έως και 20% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και έως και 45% λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν νοσηλεία μία ή περισσότερες νύχτες. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Τζόνσον απέφυγε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ουαλίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Σκωτίας, οι οποίες επέβαλαν αυστηρότερους κανόνες ενόψει των Χριστουγέννων.

Αλλά σύμφωνα με πηγές των Times αυτή η απόφαση θα επανεξεταστεί μετά την Boxing Day, δηλαδή στις 26 Δεκεμβρίου όταν οι υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου και οι βουλευτές των Τόρις αναμένεται να υποστηρίξουν τους περιορισμούς. Ένας υπουργός του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε στην Telegraph ότι τα δεδομένα αποτελούν «καλά νέα, όπως ήταν αναμενόμενο», ενώ μια άλλη πηγή μετέφερε στον Γκραντ Σαπς, τον Υπουργό Μεταφορών, ότι «είναι της γνώμης ότι τα μέτρα μέχρι στιγμής είναι επαρκή.”

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος