Ηνωμένο Βασίλειο: Η κυβέρνηση δεν θεωρεί πιθανό ένα χριστουγεννιάτικο lockdown

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «απίθανο» να βιώσει ένα «καταστροφικό χειμερινό κύμα» κρουσμάτων με κορονοϊό που θα απαιτούσε χριστουγεννιάτικο lockdown παρόμοιο με πέρυσι, δήλωσε κυβερνητικός σύμβουλος.Ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (SAGE), δήλωσε στο Πρόγραμμα Today του BBC Radio 4 ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε «αρκετά διαφορετική κατάσταση» από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που επαναφέρουν μέτρα. «Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι θα βρεθούμε σε μια κατάσταση όπως οι Κάτω Χώρες που θα πρέπει πραγματικά να ξεπεράσουν τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων χρησιμοποιώντας την κοινωνική απόσταση», είπε.
Ο επιδημιολόγος του Imperial College του Λονδίνου είπε ότι η ανάπτυξη ενισχυτικών εμβολίων  και τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης νωρίτερα φέτος σημαίνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να έχει υψηλότερα επίπεδα ανοσίας έναντι του COVID-19.

Σε μια μελέτη που δείχνει πώς η προστασία από τον Covid αρχίζει να μειώνεται αρκετούς μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά μόλυνσης αυξήθηκαν από 0,35% κατά τους τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση, σε 0,55% τρεις έως έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Υπολογίζεται ότι ένα στα 60 άτομα στην Αγγλία νόσησε την εβδομάδα που έληξε στις 6 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με ένα στα 50 άτομα στα τέλη Οκτωβρίου. Υπήρξε επίσης πτώση στην Ουαλία, αλλά το ποσοστό των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στη Σκωτία παρέμεινε σταθερό και η κατάσταση είναι ασαφής στη Βόρεια Ιρλανδία.

Προετοιμασίες για «στρατηγική εξόδου από την Covid»
Επιπλέον, σύμφωνα  με ρεπορτάζ της εφημερίδας Mail on Sunday αξιωματούχοι εργάζονται για μια «στρατηγική εξόδου από την Covid» που ονομάζεται Operation Rampdown, βάσει της οποίας από τον Απρίλιο η κυβέρνηση θα μπορούσε να τερματίσει τα τεστ, και οι άνθρωποι δεν θα αναγκάζονταν πλέον να απομονώνονται εάν αρρωστήσουν, αποκαλύπτουν έγγραφα που διέρρευσαν. Τα έγγραφα, που προέρχονται από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), δίνουν στους υπουργούς τη δυνατότητα να καταργήσουν το επίσημο σύστημα τεστ που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση και τις λειτουργίες εντοπισμού.

Ανταπόκριση – Λονδίνο Νατάσα Κατζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος