Ηνωμ. Βασίλειο: Εναντίον του καθολικού εμβολιασμού σε ανήλικους 12-15 συμβουλεύει η επιτροπή εμβολιασμών

Η βρετανική επιτροπή εμβολιασμών (JCVI) κατέληξε μετά από διαβούλευση να μην προτείνει τον εμβολιασμό των ανηλίκων 12-15 ετών.

Η JCVI συμπεραίνει ότι τα οφέλη για την υγεία από τον εμβολιασμό των νεαρών ανηλίκων είναι οριακά μεγαλύτερα από τις πιθανές βλάβες. 

Συμπερασματικά, “αυτό το περιθώριο οφέλους, θεωρείται πολύ μικρό για να υποστηρίξει συμβουλή για καθολικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε κατά τα άλλα υγιή παιδιά ηλικίας 12-15 ετών αυτή τη στιγμή” ανακοινώνει η επιτροπή.

Ωστόσο, η JCVI προτείνει περαιτέρω εξέταση και συμβουλή από τους επικεφαλείς ιατρικούς αξιωματούχους στα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Υπουργείο Υγείας κάλεσε τους 4 επικεφαλείς αρχίατρους να παρέχουν τις συμβουλές τους όπως ζητά η ανεξάρτητη μεικτή επιτροπή εμβολιασμού και ανοσοποίησης (JCVI). 

Αυτό θα περιλαμβάνει έρευνα για τον αντίκτυπο στα σχολεία και την εκπαίδευση των νέων, ο οποίος έχει επηρεαστεί δυσανάλογα από την πανδημία.

Εν τω μεταξύ ο ανεξάρτητος Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Υγείας (MHRA), έχει ήδη εγκρίνει τα εμβόλια Pfizer και Moderna για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών που είναι κλινικά ευάλωτα στο COVID-19 ή ζουν με ενήλικες που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από τον ιό, είναι ήδη επιλέξιμοι για εμβόλιο COVID-19 και επικοινωνούν με το NHS, για να λάβουν το εμβόλιο τους. 

Η JCVI συνέστησε ότι αυτή η προσφορά θα πρέπει να επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, για παράδειγμα εκείνα με δρεπανοκυτταρική νόσο ή διαβήτη τύπου 1.

Άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ολλανδία και η Γαλλία αλλά και οι ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει τον εμβολιασμό αυτής της ομάδας ανηλίκων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος