Ιndependent: Αν θέλει να κερδίσει Grand Slam ο Tσιτσιπάς πρέπει να προσέξει κάποιες λεπτομέρειες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου του τίτλου Grand Slam στο περσινό Ρολάν Γκαρός και λίγοι θα στοιχημάτιζαν ότι δεν μπορεί να πάει καλύτερα αυτή τη φορά.

Ο ν. 4 στην παγκόσμια κατάταξη Έλληνας άσος, που θεωρείται αθλητής επιπέδου Grand Slam από τότε που βγήκε στη σκηνή το 2018, επιζητά μια μεγάλη διάκριση και αυτό το Roland Garros, που αρχίζει την Κυριακή 22 Μαΐου, ίσως είναι η ευκαιρία του.

Οι τρεις τελευταίοι τίτλοι του ήταν όλοι σε χωμάτινη επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου στο Μόντε Κάρλο φέτος, και έφτασε στον τελικό στη Ρώμη αυτόν τον μήνα, χάνοντας όμως από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον άνθρωπο που νίκησε τον Στέφανο στον περσινό τελικό του Γαλλικού Όπεν.

Με τον 13 φορές πρωταθλητή Ράφα Ναδάλ να αντιμετωπίζει έναν χρόνιο τραυματισμό στο πόδι, τον επιδέξιο στα χωμάτινα γήπεδα Ντόμινικ Τιμ να δυσκολεύεται με την επιστροφή του από τον τραυματισμό και το νούμερο δύο του κόσμου Ντανιίλ Μεντβέντεφ που μόλις επέστρεψε από εγχείρηση κήλης, ο Τσιτσιπάς δικαίως θεωρείται ως ένα από τα φαβορί.

Οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί του, εκτός από τον Ναδάλ, θα είναι ο Τζόκοβιτς, ο οποίος θα κυνηγήσει το ρεκόρ των 21 κερδισμένων Grand Slam για να «πιάσει» τον Ναδάλ, και ο ανερχόμενος Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος επικράτησε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Μαϊάμι, στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη, σε μια εντυπωσιακή άνοδο το 2022 για τον 19χρονο.

«Αυτή τη στιγμή τα φαβορί είναι ο Κάρλος Αλκαράθ ή ο Νόβακ Τζόκοβιτς», είπε ο Τσιτσιπάς για το Ρολάν Γκαρός. «Και οι δύο παίζουν υπέροχο τένις. Θα τα έβαζα ως φαβορί».

Και οι δύο κέρδισαν τον Τσιτσιπά φέτος, ο Τζόκοβιτς μάλιστα στον πρόσφατο τελικό του Open της Ρώμης την περασμένη εβδομάδα.
«Υπάρχουν πράγματα που δεν λειτούργησαν για μένα μετά από δύο σετ στο περσινό Ρολάν Γκαρός», θυμάται ο Τσιτσιπάς.
«Υποθέτω ότι ήμουν πάντα αρκετά πεισματάρης, δεν ήθελα να αλλάξω το στυλ μου γιατί μέχρι τότε μου ταίριαζε, ήταν αυτό που με οδήγησε πολύ κοντά στη νίκη».

Είναι ακριβώς αυτή η αλλαγή που θα χρειαστεί να κάνει, να σκληρύνει ο Τσιτσιπάς αν θέλει να κατακτήσει το πρώτο του Γκραν Σλαμ.

Εκτός από τον περσινό «παρθενικό» τελικό του Grand Slam, ο 23χρονος έχει φτάσει και σε τρεις ημιτελικούς στο Australian Open.
Ενώ θα έχει πολλές περισσότερες ευκαιρίες, ο Τσιτσιπάς γνωρίζει επίσης ότι θα πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του για να «φρενάρει» τη νέα γενιά που έρχεται από πίσω με αξιώσεις με επικεφαλής τον Αλκαράθ.
«Αυτή τη στιγμή, πρέπει να βελτιώσω μερικά πράγματα στο παιχνίδι μου. Δεν ξέρω αν θα φτάσω εκεί, αλλά ελπίζω να κάνω σκληρή δουλειά μέχρι να ξεκινήσει το Roland Garros», είπε.

Πηγή: Indepedent
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος