Ιερουσαλήμ: Eπίθεση εναντίον λεωφορείου με πυροβόλο – Ανακοίνωση της Χαμάς για «ηρωϊκή επίθεση»

Array

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, σε επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον λεωφορείου στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσαν η αστυνομία και υπηρεσία άμεσης βοήθειας.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε για πυρά εναντίον λεωφορείου κοντά στον Τάφο του Δαυίδ . Αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο και αναζητούσαν ύποπτο που τράπηκε σε φυγή». Ωρες αργότερα η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ο δράστης. «Ο τρομοκράτης βρίσκεται στα χέρια μας», δήλωσε στον κρατικό ραδιοσταθμό ο Καν Ελί Λεβί, εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Σααρέι Τσεντέκ στην Ιερουσαλήμ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι ιατρικές ομάδες χρειάστηκε να προχωρήσουν σε καισαρική επέμβαση σε έγκυο που τραυματίσθηκε κατά την επίθεση. «Παραμένει διασωληνωμένη και σε σοβαρή κατάσταση. Το βρέφος γεννήθηκε και είναι σε σταθερή κατάσταση», διευκρίνισε.

«Όλοι αυτοί, που θέλουν να μας κάνουν κακό, πρέπει να ξέρουν πως θα πληρώσουν το τίμημα για κάθε επίθεση στους πολιτες μας», ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ.

Από την πλευρά του, το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη λωρίδα της Γάζας, χαιρέτισε μια «ηρωική επιχείρηση», χωρίς να αναλάβει επισήμως την ευθύνη γι’ αυτή. «Ο λαός μας θα συνεχίσει να αντιστέκεται και να πολεμάει τον κατακτητή με όλα τα μέσα», ανέφερε η Χαμάς στην ανακοίνωσή της.

«Επέστρεφα από το Τείχος των Δακρύων. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο επιβάτες. Σταμάτησα στην στάση λεωφορείων στον Τάφο του Δαυίδ. Εκείνη τη στιγμή άρχισαν τα πυρά», αφηγήθηκε ο οδηγός του λεωφορείου, ο Ντανιέλ Κανιέβσκι, σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων επιτόπου.

«Είδα δύο ανθρώπους να αιμορραγούν μέσα στο λεωφορείο. Όλος ο κόσμος καταλήφθηκε από πανικό», περιγράφει ο οδηγός του λεωφορείου, μπροστά στο όχημα που δέχτηκε σφαίρες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε «προληπτική επιχείρηση» εναντίον του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, ένοπλης ισλαμιστικής παράταξης, στη Λωρίδα της Γάζας. Η οργάνωση ανταπέδωσε εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Τουλάχιστον 49 Παλαιστίνιοι, μαχητές του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ αλλά και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο σε αυτή την κλιμάκωση, που πάντως τερματίστηκε την περασμένη Κυριακή, μετά την συμφωνία κατάπαυσης πυρός με μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος