ΙΑΕΑ σε Ρωσία: Τερματίστε κάθε ενέργεια κατά του σταθμού της Ζαπορίζια

Array

Σχέδιο απόφασης του συμβουλίου των κυβερνητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) για τον πόλεμο στην Ουκρανία καλεί την Ρωσία να τερματίσει όλες τις ενέργειές της κατά του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια.

«Το συμβούλιο καλεί την Ρωσική Ομοσπονδία να εγκαταλείψει τους αβάσιμους ισχυρισμούς περί ιδιοκτησίας του Πυρηνικού Σταθμού της Ζαπορίζια, να αποσύρει αμέσως τις στρατιωτικές της δυνάμεις και άλλο προσωπικό από τον σταθμό και να τερματίσει όλες τις ενέργειες κατά, και εντός, του πυρηνικού σταθμού, καθώς και κατά οποιασδήποτε άλλης πυρηνικής εγκατάστασης στην Ουκρανία», αναφέρεται στο κείμενο που αποτελεί το τρίτο σχέδιο απόφασης και επιδόθηκε από τον Καναδά στις υπόλοιπες χώρες εν όψει της συνεδρίασης του συμβουλίου των κυβερνητών αυτήν την εβδομάδα στην έδρα του Οργανισμού στην Βιέννη.

Σημειώνεται ότι Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα τη Χερσώνα και απευθύνθηκε στους στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, λίγες ημέρες μετά την αναγκαστική υποχώρηση των ρώσων στρατιωτών από την πόλη αυτή στα νότια της χώρας έπειτα από μήνες κατοχής της.

«Προχωράμε. Είμαστε έτοιμοι για την ειρήνη, ειρήνη για ολόκληρη τη χώρα μας» είπε ο Ζελένσκι στους παρατεταγμένους στρατιώτες μπροστά από το κτίριο της διοίκησης στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος