Οι εκκλήσεις για επέκταση της αποθήκευσης αμερικανικών πυρηνικών βομβών στην Ευρώπη δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν ανησυχία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
«Οι πρόσφατες εκκλήσεις για επέκταση της γεωγραφίας αποθήκευσης αμερικανικών πυρηνικών βομβών στην Ευρώπη με την προώθηση του αντίστοιχου δυναμικού στα σύνορα της Ένωσης Ρωσίας και Λευκορωσίας δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν ανησυχία», είπε η Ζαχάροβα και το σχόλιό της δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα και το Μινσκ συμφώνησαν ότι, χωρίς να παραβιάσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις, θα αναπτύξουν τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, αναφέρει το RIA Novosti.
Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν μεταφέρει τα πυρηνικά της όπλα στη Λευκορωσία, αλλά κάνει αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, ανέφερε το Tanjug.
Πηγή: Politika.rs | Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος