Η Βρετανία προειδοποιεί τη Ρωσία για συνέπειες απέναντι σε οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών

Array

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε σήμερα (4/10) ότι η ακολουθία στρατηγικών λαθών του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να σταματήσει και ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα οδηγήσει σε συνέπειες.

Ο Πούτιν έχει κλιμακώσει τον επτάμηνο πόλεμο στην Ουκρανία με επιστράτευση και προειδοποιήσεις για χρήση πυρηνικών όπλων.

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιδρούσε η Βρετανία στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, ο Κλέβερλι δήλωσε σε μια εκδήλωση στο περιθώριο της διάσκεψης του Συντηρητικού Κόμματος ότι δεν μπορούσε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, αλλά θα υπάρξει απάντηση.

«Αναπόφευκτα η χρήση πυρηνικών όπλων από οποιαδήποτε χώρα οπουδήποτε στον κόσμο δεν θα μείνει χωρίς απάντηση», είπε.

«Δεν πρόκειται να συζητήσω τη φύση ή την κλίμακα».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θέλει να συμμετάσχει στην «πυρηνική ρητορική» που διαδίδεται από τη Δύση, αφού η βρετανική εφημερίδα Times ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ έχει προειδοποιήσει τα μέλη του ότι ο πρόεδρος Πούτιν ενδέχεται να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή στα σύνορα της Ουκρανίας.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ είπε ότι τα στρατηγικά λάθη του Πούτιν έχουν βλάψει τη Ρωσία και τον αφήνουν όλο και πιο απομονωμένο παγκοσμίως.

«Πρέπει να καταστήσουμε πολύ σαφές ότι η ακολουθία των στρατηγικών του λαθών πρέπει να σταματήσει», είπε. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς στην υπεράσπιση της πατρίδας τους και να υπερασπιζόμαστε τους διεθνείς κανόνες και πρότυπα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος