Η Ταϊλάνδη επιβεβαίωσε την αγορά ισραηλινών στρατιωτικών «drones»

Array

Η Ταϊλάνδη υπέγραψε συμβόλαιο για την αγορά μη επανδρωμένων drones Hermes 900 που κατασκευάζονται από την ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems στην τιμή των 4 δισεκατομμυρίων μπατ (107,67 εκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε σήμερα το Ταϊλανδικό Ναυτικό.

Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των drones που θα αγοραστούν από το Ισραήλ, αλλά ανέφερε ότι αυτή η προμήθεια έχει προϋπολογιστεί για την περίοδο από το 2022 έως το 2025, αναφέρει το Reuters.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα drones θα χρησιμοποιηθούν για θαλάσσιες περιπολίες και προστασία της θαλάσσιας κυριαρχίας της χώρας, για την επιτήρηση των ναυτιλιακών δρομολογίων και σε επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα.

Το Hermes 900 είναι ένα drone μεσαίου μεγέθους, το οποίο έχει αυτονομία πτήσης πάνω από 36 ώρες σε μέγιστο ύψος έως και 9.144 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο βάρους έως 350 κιλών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ισραηλινής εταιρείας.

Αυτά τα drones χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Φιλιππίνων, της Ελβετίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά, αναφέρει το Tanjug. Το 2017, ο στρατός της Ταϊλάνδης αγόρασε drones 450 Hermes, τον προκάτοχο του Hermes 900, από την ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος