Η Σλοβενία μείωσε τον χρόνο καραντίνας και την ισχύ των PCR και Rapid τεστ

Η Σλοβενία, ​​μείωσε τον χρόνο καραντίνας και την ισχύ των PCR και Rapid τεστ.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα λεωφορεία θα μπορούν να δέχονται μόνο τον αριθμό των επιβατών για τους οποίους είναι ταξινομημένο το όχημα, με την υποχρέωση κενών θέσεων δεξιά του οδηγού και πίσω από τον οδηγό.

Οι επιβάτες θα επιτρέπεται να στέκονται στα αστικά λεωφορεία σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου και οι θέσεις για όρθιους επιβάτες πρέπει να είναι ευδιάκριτες.

Τα τρένα θα μπορούν να δέχονται μόνο όσους επιβάτες έχουν θέσεις και για τους επιβάτες σε όρθια θέση ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως και για τα λεωφορεία.)

Αρκετές τροποποιήσεις στο διάταγμα σχετικά με μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού τέθηκαν σε ισχύ σήμερα στη Σλοβενία, οι οποίες, μεταξύ άλλων, συντόμευσαν τη διάρκεια της καραντίνας και την ισχύ των PCR και Rapid τεστ, αλλά και τον αριθμό των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τέτοια μέτρα εγκρίθηκαν σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Σλοβενίας, αναφέρει το πρακτορείο STA, και το Tanjug.

Από σήμερα, η καραντίνα μετά από επαφή υψηλού κινδύνου ή κατά την είσοδο στη χώρα χωρίς πάσο για τον Covid έχει συντομευθεί από δέκα σε επτά ημέρες.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, για να αποφευχθεί η καραντίνα κατά την είσοδό τους στη Σλοβενία, οι επιβάτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προσβληθεί από τον ιό θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR διάρκειας έως 48 ωρών ή Rapid τεστ που δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες.

Η καραντίνα που καθορίζεται στα κρατικά σύνορα μπορεί να διακοπεί με αρνητικό τεστ PCR τουλάχιστον πέντε ημέρες μετά την άφιξη.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα λεωφορεία θα μπορούν να δέχονται μόνο για τον αριθμό των επιβατών για τους οποίους είναι ταξινομημένο το όχημα, με την υποχρέωση κενών θέσεων δεξιά του οδηγού και πίσω από τον οδηγό.

Οι επιβάτες θα επιτρέπεται να στέκονται στα αστικά λεωφορεία σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου και οι θέσεις για όρθιους επιβάτες πρέπει να είναι ευδιάκριτες.

Τα τρένα θα μπορούν να δέχονται μόνο όσους επιβάτες έχουν θέσεις και για τους επιβάτες σε όρθια θέση ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως και για τα λεωφορεία.

Επιμέλεια: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος