Η Σκότλαντ Γιαρντ ξεκινά έρευνα για το party-gate

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι ξεκινά ποινική έρευνα για καταγγελίες σχετικά με τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Dame Cressida Dick, η Επίτροπος Met, επιβεβαίωσε ότι οι αξιωματικοί της θα διερευνήσουν οκτώ από τα 17 γεγονότα στα οποία φέρεται να παραβιάστηκαν οι κανόνες αποκλεισμού του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης Ένα ακόμα πάρτυ για τον Μπόρις Τζόνσον

Προηγουμένως, η Μητροπολιτική Αστυνομία ((MET) είχε πει ότι η πολιτική της δεν ήταν να ερευνά αναδρομικά τις παραβιάσεις των κανονισμών lockdown, αλλά είπε ότι θα αξιολογούσε τυχόν στοιχεία που προέκυψαν.

Η αρχηγός της ΜΕΤ ανακοίνωσε ότι: «Ως αποτέλεσμα των πληροφοριών που παρέχονται από την ομάδα διερεύνησης του Υπουργικού Συμβουλίου και τους αξιωματικούς μου, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Met διερευνά έναν αριθμό αδικημάτων που έλαβαν χώρα στη Downing St και στο Whitehall (υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες) τα τελευταία 2 χρόνια που φαίνεται να έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς”.

Τα πάρτι που έγιναν γνωστά έως τώρα  περιλαμβάνουν μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ στις 20 Μαΐου στην οποία παρευρέθηκε ο Μπόρις Τζόνσον.  Αργότερα είπε στους βουλευτές ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ήταν ένα πάρτι, αλλά πίστευε ότι ήταν μια εκδήλωση εργασίας.

Η έρευνα της Σου Γκρέι «μπορεί να διακοπεί» εάν η αστυνομία αποφασίσει να ξεκινήσει έρευνα, είχε πει στους βουλευτές στις 11 Ιανουαρίου ο επικεφαλής πληρωμών Michael Ellis QC, όταν απάντησε σε μια επείγουσα ερώτηση σχετικά με το party-gate στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος