Ένα ακόμα πάρτυ για τον Μπόρις Τζόνσον

«Μια άλλη μέρα… ένα άλλο πάρτι». «Μεγαλώνουν  τα προβλήματα» του Βρετανού πρωθυπουργού αναφέρει η Daily Mirror και η Guardian μετά την  αποκάλυψη ότι στις 19 Ιουνίου 2020, οργανώθηκε συγκέντρωση-έκπληξη στο Ν10 για τα γενέθλια του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το ITV News.
Η Κάρι Τζόνσον είχε οργανώσει μια μικρή γιορτή στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, αναφέρουν  πηγές του BBC, με ισχυρισμούς ότι συμμετείχαν έως και 30 άτομα ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ παραδέχεται ότι το προσωπικό  ήταν εκεί μόνο «για λιγότερο από 10 λεπτά».

Αυτό πυροδότησε για άλλη μια φορά την οργή στους Συντηρητικούς, στην αντιπολίτευση και στις οικογένειες των πενθούντων.  Η πρώην πρόεδρος του Κόμματος των Τόρις βαρόνη Warsi προτείνει ότι είναι καιρός ο κ. Τζόνσον «να σκεφτεί πολύ και καλά τι είναι προς το συμφέρον αυτής της χώρας» ενώ ο ηγέτης των Εργατικών, Κιερ Σταρμερ δηλώνει  ότι «ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει».
Ωστόσο, υπήρξε υποστήριξη από ορισμένους συναδέλφους, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Πολιτισμού  Ναντίν Ντόρις.

Αυτή η εκδήλωση γενεθλίων ήταν ήδη γνωστή στην ανώτερη δημόσια υπάλληλο Σου Γκρέι, η οποία ηγείται της έρευνας και το πόρισμα της οποίας αναμένεται   αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος