Η σημασία του Πανθρησκευτικού Συνεδρίου στη Ρώμη (audio) – Σήμερα η προσευχή στο Κολοσσαίο

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ρώμη αυτή την εβδομάδα είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα του Πανθρησκευτικού διαλόγου.

Η Χριστιανική Κοινότητα του Sant’Egidio, η οποία βασίζεται στην προσευχή και στον διάλογο με σκοπό την βοήθεια των απόρων, οργάνωσε για τις ημέρες Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Οκτωβρίου το Πανθρησκευτικό Συνέδριο “Peoples as Brothers, Future Earth – Religions and Cultures in Dialogue”. Στόχος του Συνεδρίου, ο διάλογος μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών και όλων των Εκκλησιών. 

Την χθεσινή ημέρα στο άνοιγμα των εργασιών ξεχώρισαν οι ομιλίες των θρησκευτικών Ηγετών, όπως αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ως εκπρόσωπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μεγάλη η απήχηση επίσης για τις ομιλίες των: Αρχιμανδρίτη του Canterbury κ. Welby, Αρχιραββίνο κ. Goldschmidt, και Εφημέριο του Ιμάμ του al-Azhar, κ. Eldwainy.

Η σημερινή, δεύτερη και τελευταία μέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με την Πανθρησκευτική προσευχή στην Piazza del Colosseo με την παρουσία του Ποντίφικα Φραγκίσκου, του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ιταλία, Κρίστιαν Μαυρής, συνομίλησε με τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ Αδαμάκη της Ορθόδοξης Εκκλησίας (ακολουθεί η ηχητική συνέντευξη):

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος