Το Κρεμλίνο απέρριψε την Πέμπτη τις πολωνικές κατηγορίες ως «εντελώς αβάσιμες», ότι η Ρωσία σχεδίαζε «τρομοκρατικές ενέργειες» στις αεροπορικές μεταφορές σε όλο τον κόσμο αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Γενικά, πρόκειται μόνο για μια νέα, απολύτως αβάσιμη κατηγορία κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, στα μέσα ενημέρωσης.
Απαντάει έτσι στις κατηγορίες που διατύπωσε την Τετάρτη ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.
«Η Πολωνία είναι γνωστή για τις αβάσιμες κατηγορίες της και ακόμη και εδώ προσπαθεί να διατηρήσει την ηγεσία της έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών», είπε ειρωνικά ο Πεσκόφ.
«Χωρίς να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, μπορώ να επιβεβαιώσω τους βάσιμους φόβους ότι η Ρωσία έχει σχεδιάσει τρομοκρατικές ενέργειες στον αέρα, όχι μόνο εναντίον της Πολωνίας, αλλά και εναντίον αεροπορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο», κατηγόρησε ο Ντόναλντ Τουσκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Η αμερικανική εφημερίδα The New York Times (NYT) αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποπτεύονται ότι η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε φορτηγά αεροπλάνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ρωσία κατηγορήθηκε πρόσφατα ως υπεύθυνη για τη συντριβή ενός αεροσκάφους που ανήκε στην εταιρεία Αζερμπαϊτζάν Αζερμπαϊτζάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 38 θανάτους, στα τέλη Δεκεμβρίου.
Οι αρχές στο Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος, το οποίο επρόκειτο να προσγειωθεί στη Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας, καταρρίφθηκε από ρωσικά πυρά.
Το αεροπλάνο συνετρίβη στο Καζακστάν, μακριά από τον προορισμό του.
Η Μόσχα ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε αυτά τα γεγονότα, εξοργίζοντας το Αζερμπαϊτζάν, μια χώρα του Καυκάσου που είναι σύμμαχος της Ρωσίας.
Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου
Πηγή: News.ro
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος