Η Ρωσία δημιουργεί αεροπλάνο διοίκησης και ελέγχου για την περίπτωση πυρηνικού πολέμου

Η δημιουργία αεροσκάφους διοίκησης και ελέγχου σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου ξεκίνησε στο Βορόνεζ βάσει του ευρέως σώματος Il-96-400M. Συνολικά, τα στρατεύματα θα λάβουν δύο τέτοιους αεροπορικούς σταθμούς διοίκησης.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο Ria Novosti, ανώτερη πηγή του ρωσικού στρατού με πρόσβαση στη στρατιωτική βιομηχανία. Στο μέλλον μάλιστα είναι πολύ πιθανόν να γίνει παραγγελία και για την κατασκευή τρίτου “αεροπορικού ταχυδρομείου”.

Το συγκρότημα ραδιοσυχνοτήτων του αεροσκάφους θα επιτρέψει την αποστολή εντολών σε στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών αερομεταφορών, των κινητών και των εκτοξευτών σιλό, και των υποβρυχίων που φέρουν στρατηγικά πυρηνικά όπλα σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων.

Τα αεροπλάνα Doomsday θα αντικαταστήσουν το υπάρχον Il-80, που είχε κατασκευαστεί με βάση το επιβατικό IL-86 . Το εύρος πτήσης του νέου Il-96-400M θα διπλασιαστεί σε σύγκριση με το παλαιότερο.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη προορίζονται για την ασφαλή διαφυγή της ανώτερης ηγεσίας διοίκησης και ελέγχου της χώρας σε περίπτωση καταστροφής εδάφους και δορυφορικών υποδομών. Τα αεροσκάφη έχουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού στον αέρα, ενώ κατά τη διάρκεια της πτήσης συνοδεύονται από μαχητικά.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν και αυτές αεροσκάφη Boeing-747, για την ίδια χρήση.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος