«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο» λέει αξιωματούχος του Λευκού Οίκου

Array

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε τη Δευτέρα (5/9) τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο, αφού σταμάτησε την ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 και δήλωσε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Μόσχας δεν εμποδίζουν τη λειτουργία της κύριας οδού εφοδιασμού της Ευρώπης.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο και επιλέγει να κλείσει τον αγωγό», δήλωσε ο αξιωματούχος. Η Ρωσία κατηγόρησε τις κυρώσεις της “συλλογικής Δύσης” για την πρόκληση των προβλημάτων στον εφοδιασμό με φυσικό αέριο.

«Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν επαρκείς προμήθειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, οι ευρωπαϊκές αποθήκες φυσικού αερίου θα είναι γεμάτες μέχρι την κρίσιμη χειμερινή περίοδο θέρμανσης. Έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε».

Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο κατηγορεί τους Ευρωπαίους πολιτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγωγός Nord Stream 1, εξαιτίας των οποίων έχει σταματήσει η παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, λέγοντας ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δυσκολεύουν τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom να προχωρήσει στη συντήρηση του αγωγού.

Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή (2/9) ότι ο βασικός αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία θα παραμείνει εκτός λειτουργίας επ’ αόριστον, παρά την προηγούμενη ανακοίνωσή της ότι οι εργασίες συντήρησης θα διαρκούσαν τρεις ημέρες και θα ολοκληρώνονταν το Σάββατο το πρωί (3/9).

Διαβάστε ακόμα:

Νέα έκρηξη στις τιμές του φυσικού αερίου – Το σχέδιο της Ευρώπης για την ενεργειακή κρίση

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος