Η πρώτη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία για εκπαίδευση

Η πρώτη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία για εκπαίδευση, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

Η εκπαίδευση είναι μέρος ενός βρετανικού προγράμματος που στοχεύει να εκπαιδεύσει έως και 10.000 νέους Ουκρανούς νεοσύλλεκτους με πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,3 δισεκατομμυρίων λιρών, αναφέρει ο Guardian.

«Πρόσφατα έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία η πρώτη εναλλαγή Ουκρανών στρατιωτών. Αυτοί οι Ουκρανοί στρατιώτες θα παρακολουθήσουν μαθήματα βασισμένα στη βασική στρατιωτική εκπαίδευση του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό περιλαμβάνει εκπαίδευση πυρών, πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης, εκπαίδευση στο πεδίο, τακτικές περιπολίας και εξοικείωση με τους νόμους των ένοπλων συγκρούσεων», σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου, αναφέρει το Tanjug.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο τον περασμένο μήνα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσφέρθηκε να ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση με τη δυνατότητα εκπαίδευσης έως και 10.000 Ουκρανών στρατιωτών κάθε 120 ημέρες, ανέφερε το Reuters.

Επιμέλεια – μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος