Pfizer: Αποτελεσματικότητα 89% και πιθανόν θωράκιση κατά της Όμικρον για το χάπι κατά της covid-19

Το αντιϊκό φάρμακο, Paxlovid, είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 89%, στη μείωση του κινδύνου νοσηλείας και θανάτου όπως έδειξε, μια μελέτη, σε ενήλικες υψηλού κινδύνου.

Οι προκαταρκτικές εργαστηριακές δοκιμές, έδωσαν ενθαρρυντικά σημάδια, ότι το πειραματικό χάπι κατά του Covid-19, της Pfizer,  θα μπορούσε να λειτουργήσει και κατά της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με δήλωση της εταιρίας.

Η Pfizer, δήλωσε επίσης, ότι η τελική ανάλυση των αποτελεσμάτων της μελέτης τελευταίου σταδίου, επιβεβαίωσε ότι το φάρμακο, που ονομάζεται Paxlovid, ήταν 89% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου νοσηλείας και θανάτου, σε ενήλικες με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης, από Covid-19.

Τα θετικά αποτελέσματα, έρχονται, καθώς η αμερικανική, Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εξετάζει εάν θα δώσει έγκριση για τη χρήση, του Paxlovid,  σε ενήλικες υψηλού κινδύνου, μια απόφαση που θα μπορούσε να έρθει, πριν από το τέλος του έτους.

«Αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία, δίνει τεράστιες ελπίδες για μια άλλη εξαιρετικά αποτελεσματική παρέμβαση», δήλωσε, ο Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος της Pfizer, Mikael Dolsten,  σε συνέντευξή του.

Εν τω μεταξύ, μια ξεχωριστή, προκαταρκτική ανάλυση, παρείχε ενδείξεις, ότι το φάρμακο μπορεί να βοηθήσει άτομα με χαμηλό κίνδυνο σοβαρής Covid-19, όπως εμβολιασμένα άτομα που καταλήγουν να αρρωσταίνουν.

Το Paxlovid, στην πρώιμη ανάλυση της μελέτης, μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, κατά 70%, σε ενήλικες με χαμηλό κίνδυνο σοβαρής Covid-19, αν και απέτυχε να μειώσει ή να επιλύσει τα συμπτώματά τους μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Δημήτρης Γ. Απόκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος